e_nygma 02.07.2020 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 da sie go ominac - kupic, zwrocic , zaplacic za przesylke paczkomatem powrotna 10zl i po sprawie Aktualnie mam 1-na 40tke i 5 - 26tek w ten sposob "gdzies w Polsce" i ludki sobie zamontuja i odesla. Ciekawe Nigdy bym nie pomyślał o takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 13.07.2020 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Witampobrałem broszurę fischera ecotwist, patrzę że ten kołek 10-30 ma głębokość wkręcenia - odstęp talerzyka od podłoża 70mm czy to wystarczy do utrzymania styropianu na elewacji ?Porównując do kołków wbijanych które trzymają cały styropian lub prawie / pomniejszone o zaślepkę/ to np przy 20 cm grubości styropianu i tak różnica spora 7 cm do 18 cm trzymania styropianu. To i tak chyba lepsze niż elewacja bez kołkowania ale czy ma sens i wątpliwość jest czy te 7 cm będzie wystarczająco mocne zamocowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.07.2020 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Witam pobrałem broszurę fischera ecotwist, patrzę że ten kołek 10-30 ma głębokość wkręcenia - odstęp talerzyka od podłoża 70mm czy to wystarczy do utrzymania styropianu na elewacji ? Porównując do kołków wbijanych które trzymają cały styropian lub prawie / pomniejszone o zaślepkę/ to np przy 20 cm grubości styropianu i tak różnica spora 7 cm do 18 cm trzymania styropianu. To i tak chyba lepsze niż elewacja bez kołkowania ale czy ma sens i wątpliwość jest czy te 7 cm będzie wystarczająco mocne zamocowanie . czasami nie dlugosc ma znaczenie a to akurat ze on tak gleboko jest schowany to zaleta a nie wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.07.2020 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 14.07.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 He he A tak poważnie to przydałaby się jakaś próba wytrzymałościowa , trochę szkoda mi knaufa etixa , ale ciekawy jestem jak się by zachował styropian zakołkowany ecotwistem a jak zwykłym , taka próba na oderwanie od elewacji , jaka siła potrzebna aby oderwać jeden i drugi , podejrzewam że przy pełnym kołku albo kolek wyleci z muru albo pęknie płyta a przy ecotwist raczej wyrwie te 7 cm styropianu z tyłu. Jak ktoś wcześniej nie zrobi takiego porównania a mnie zostanie jakaś płyta styropianu to może zrobię porównanie / jeśli zostanie oraz jakiś kołek/ bo specjalnie nie będę kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.07.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 He he A tak poważnie to przydałaby się jakaś próba wytrzymałościowa , trochę szkoda mi knaufa etixa , ale ciekawy jestem jak się by zachował styropian zakołkowany ecotwistem a jak zwykłym , taka próba na oderwanie od elewacji , jaka siła potrzebna aby oderwać jeden i drugi , podejrzewam że przy pełnym kołku albo kolek wyleci z muru albo pęknie płyta a przy ecotwist raczej wyrwie te 7 cm styropianu z tyłu. Jak ktoś wcześniej nie zrobi takiego porównania a mnie zostanie jakaś płyta styropianu to może zrobię porównanie / jeśli zostanie oraz jakiś kołek/ bo specjalnie nie będę kupował no ja teoretycznie moge taka zrobic... tylko kurde no... i tak sie czlowiek nie wyrabia z tym co ma normalnie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.08.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 i kolek do tego - rozwiazuje wszytskei problemy (obejrzyj 2gi film) Rozumiem, że to jest to samo tylko od innego producenta? https://www.sto.pl/pl/produkty/katalog-produktow/productdetail_291912082.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.08.2020 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Rozumiem, że to jest to samo tylko od innego producenta? https://www.sto.pl/pl/produkty/katalog-produktow/productdetail_291912082.html tak, fischer produkuje ten kolek dla producentow systemow ocieplen. tu: akurat dla STO, ale tak, dokladnie to jest ten kolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro2106 19.12.2020 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Ten "kluczyk" do kołków można dorobić sobie w cenie 0 zł. No max 5-7 zł jak nie chce się np. szlifować drutu zbrojeniowego pod otwór w kołku, tylko "profesjonalnie" dospawać do niego odpowiednią nasadkę. Pozostaje kwestia zaznaczenia głębokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 19.12.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Ten "kluczyk" do kołków można dorobić sobie w cenie 0 zł. No max 5-7 zł jak nie chce się np. szlifować drutu zbrojeniowego pod otwór w kołku, tylko "profesjonalnie" dospawać do niego odpowiednią nasadkę. Pozostaje kwestia zaznaczenia głębokości... Mnie to kosztowało ciut więcej , bo nie chciało mi się spawać , szlifować , kupiłem mieszadło z sześciokątnym prętem m10 . uciąłem , zaznaczyłem głębokość i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts