Kucharrrr 18.05.2020 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Witam serdecznie, w związku z panującym korona wirusem ciężko w Urzędzie się czegoś dowiedzieć. Mam taki problem ponieważ posiadam działkę Siedliskowa z wydanymi Warunkami zabudowy. Problem jest taki, że żaden bank nie chce mi dać hipoteki z uwagi na to iż działka ma 3003m2, dodam również za mam skończone fundamenty, nie wiem co w tym przypadku zrobić czy da się jakoś podzielić ta działkę bądź w Urzędzie jakoś zmniejszyć o te 4m? Dziękuję za kazda odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.05.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Za darmo nic jak śpiewała Iza T. Ujawniasz fundament (budynek w budowie), dokonujesz podziału na poprawę użytkowania działki (skos przy wjeździe bo gruszka/ciężarówka z opałem się nie mieści , jeśli działka narożna to trójkąt widoczności , poszerzenie pasa drogowego, coś z tych tematów , strzelam w ciemno). Dokonany podział unieważnia WZ, dlatego napisałem - za darmo nic. Masz działkę mniejszą niż 3000 m^2, nowe WZ, mdcproj, PnB i śmiało startujesz do banku. Rok w plecy.Porada jest za darmo, procedura nie. Swoją drogą nikt cię nie uprzedzał że działka 3003 m kw. to proszenie się o problemy gdy nie jesteś rolnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JakisTaki 14.09.2020 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 (edytowane) Z czystej ciekawości, jako osoba postronna zapytam - dlaczego 3003 m kw. to proszenie się o problemy gdy nie jest się rolnikiem? Te 3000m kw. to jakaś magiczna granica? Z jakiego powodu? EDYCJA: ok, chyba znalazłem - według prawa powyżej 3000 m kw. działka jest uznawana jako rolna. Edytowane 14 Września 2020 przez JakisTaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts