an_mat 20.05.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Witam. Mam na starych jeszcze przedwojennych cegłach biały osad.Jest to budynek po starej rzeźni. Myślałem że to może jakiś rodzaj grzyba. Po oczyszczeniu tych cegieł szczotką drucianą z tego nalotu, zrobiłem już 3 razy oprysk środkami grzybobójczymi, ale nic to nie pomaga, po jakimś czasie znowu się pojawia. W końcu delikatnie spróbowałem ten osad i ma wyraźny słony smak. Jak można się tego pozbyć lub gdzie można sprawdzić co to za "wykwit" Za wszelką pomoc BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 wykwity solne spowodowane prawdopodobnie podsiąkaniem wody gruntowej, z braku izolacji poziomej fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa_od_zera 26.05.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Witam. Mam na starych jeszcze przedwojennych cegłach biały osad.Jest to budynek po starej rzeźni. Myślałem że to może jakiś rodzaj grzyba. Po oczyszczeniu tych cegieł szczotką drucianą z tego nalotu, zrobiłem już 3 razy oprysk środkami grzybobójczymi, ale nic to nie pomaga, po jakimś czasie znowu się pojawia. W końcu delikatnie spróbowałem ten osad i ma wyraźny słony smak. Jak można się tego pozbyć lub gdzie można sprawdzić co to za "wykwit" Za wszelką pomoc BARDZO DZIĘKUJĘ Wykwity solne. Pryskanie środkami na grzyba nic nie da. Bo to nie jest grzyb Ja bym wyczyscila szczotką (ale nie druciana, moze porysowac cegle). Obawiam się, że przy takiej ilości jedno szczotkowanie niewiele da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts