Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biały osad na starych cegłach

Recommended Posts

Witam.

Mam na starych jeszcze przedwojennych cegłach biały osad.Jest to budynek po starej rzeźni. Myślałem że to może jakiś rodzaj grzyba. Po oczyszczeniu tych cegieł szczotką drucianą z tego nalotu, zrobiłem już 3 razy oprysk środkami grzybobójczymi, ale nic to nie pomaga, po jakimś czasie znowu się pojawia.

W końcu delikatnie spróbowałem ten osad i ma wyraźny słony smak.

Jak można się tego pozbyć lub gdzie można sprawdzić co to za "wykwit"

Za wszelką pomoc BARDZO DZIĘKUJĘ

cegły1 (Large).jpg

cegły2 (Large).jpg

Witam.

Mam na starych jeszcze przedwojennych cegłach biały osad.Jest to budynek po starej rzeźni. Myślałem że to może jakiś rodzaj grzyba. Po oczyszczeniu tych cegieł szczotką drucianą z tego nalotu, zrobiłem już 3 razy oprysk środkami grzybobójczymi, ale nic to nie pomaga, po jakimś czasie znowu się pojawia.

W końcu delikatnie spróbowałem ten osad i ma wyraźny słony smak.

Jak można się tego pozbyć lub gdzie można sprawdzić co to za "wykwit"

Za wszelką pomoc BARDZO DZIĘKUJĘ

Wykwity solne. Pryskanie środkami na grzyba nic nie da. Bo to nie jest grzyb :) Ja bym wyczyscila szczotką (ale nie druciana, moze porysowac cegle). Obawiam się, że przy takiej ilości jedno szczotkowanie niewiele da.