Danulaka 23.05.2020 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Witajcie, czy ktoś z Was robił kalkulację jeśli chodzi o noclegi dla ekipy w okolicy Warszawy? Na ten moment rozmawialiśmy z pierwszą ekipą, wymagają miejsca do spania. Stary kontener budowlany to koszt rzędu 5-7 tysięcy ale koszt dostawy spory, stara przyczepa kempingowa również podobne ceny ale transport łatwiejszy. Z tym, że później trzeba męczyć się z odsprzedażą, pewnie starą przyczepę łatwiej odsprzedać bo jest bardziej mobilna. Zastanawiam się ewentualnie nad tanimi kwaterami ale tam płaci się za dzień za osobę a brakuje mi podstawowej danej do kalkulacji. Zatem do sedna ile faktycznie dni spędziły Wasze ekipy na budowie? Ktoś robił notatki i może się podzielić najlepiej taką rozpiską z przerwami, ewentualnie jakaś dobra dusza pokieruje do jakiś dzienników budowy z taką rozpiską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.05.2020 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Nie łatwiej zrzucić to na ekipę? Niech sobie wkalkulują nocleg w cenę usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.05.2020 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 przynajmniej bedą zapierdalać, żeby ograniczyć koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 23.05.2020 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Stara przyczepa do nocowania ekipy?Kilku ludzi ma mieszkać przez miesiąc lub dwa w jakiejś budce? Skąd ty masz tą ekipę, z Korei Północnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.05.2020 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 U mnie wyszło 28 dniówek, ekipa wynajęła sobie kwaterę pracowniczą 600 metrów od budowy, koszt z tego co pamiętam 25 zł od osoby.Zdarzają się jeszcze ekipy (głównie starszych majstrów), którzy przyjeżdżają z własną przyczepą (po sąsiedzku budowała ekipa z Ostrołęki, która spala w przyczepie), ale to powoli odchodzi w zapomnienie. Młodsi chcą po dniu pracy wziąć prysznic, wyspać się na normalnym łóżku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 24.05.2020 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Ciężko coś konkretnego powiedzieć jeśli nie wiadomo jaka to budowa - ile m2 czy parter czy piętrowy, do jakiego etapu ma budować wskazana ekipa itp. I ile osób ma być na tej budowie. 90% wybiera kwatery pracownicze, z reguły w obrębie 10-15 km można takie znieść i problem w z głowy. To wykonawca tez powinien wiedzieć ile potrzebuje czasu na taką robotę. Jacyś mało konkretna ta ekipa - powinno być prosta kwestia, potrzebujemy noclegu na np. 50-60 dni i juz. Przyczepa jest dobra na ekipę weekendową. Ci ludzie tez chcą mieć prysznic, dostęp do kuchni, łazienki i w miarę wygodne łóżko.Pomijając ze np latem te kontenery czy przyczepy bez klimy są nie do wytrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danulaka 24.05.2020 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Dziękuję za odpowiedzi, do tej pory kontaktowaliśmy się tylko z jedną ekipą i oni powiedzieli, że chcą mieć nocleg na budowie i wystarczy im stara przyczepa. Zastanawiam się nad czymś bardziej komfortowym typu kwatery ale oni powiedzieli, że chcą cokolwiek byleby na budowie. Wolę mieć jednak jakieś dane do obliczeń do rozmów z innymi ekipami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 24.05.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Ile dni spędziała ekipa murarzy na budowie ? Może w jakiś sposób Ci pomogę, bo akurat mnie to zagadnienie w jakiś sposób musiało interesować, gdyż z murarzami rozliczałem się na podstawie przepracowanych godzin, a nie metrów. Więc wszystko notowałem ( czego ja nie notowałem..), i wyszło mi, że moja ekipa do SSO postawiła dom w 995 roboczogodzin. 2016 rok, dom 159 mkw netto,ławy kopane łopatami w glinie.. ( po zdjęciu humusu koparką), poddasze użytkowe, dwa stropy ( skosy lane ), schody dwubiegowe ze spocznikiem, dwa kominy systemowe, bez podpiwniczenia. Średnio na budowie pracowało po 5 osób ( 3 murarzy + 2 pomocników, zbrojarze bodajże 2 osoby ). Zaznaczam, że zamawianie i dostawa materiałów wg majstra było tylko na mojej głowie. Materiały Panowie mieli porozkładane jak klocki, np., bloczki fundamentowe tuż pod ławą. Sam robiłem hydroizolację i termoizolację fundamentów ( zajęło mi to miesiąc, wolałem wykonać ten etap osobiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts