Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż bramy wjazdowej

Recommended Posts

Witam, na początku jestem przygotowany na Wasze śmiechy, bo może pytam o głupotę, ale jestem pod ściana a jakoś to muszę rozwiązać. Problem wygląda następująco. Chce zamontować sobie brame wjazdową na posesje, mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej w bloku, aczkolwiek mam własny ogród do którego mam swobodny dojazd. Posesja jest ogrodzona ogrodzeniem panelowym. Chciałbym zrezygnować z jednego panelu o szerokości 2.5m na rzecz wstawienia bramy. Owszem ciasny wjazd, ale robiłem przymiarkę autem i jakoś wjadę. Problem polega na tym, ze nie mam zgody od zarządcy na zmiane słupków typowych pod brame.. W takim przypadku bramę bede musiał osadzić na słupku na którym jest płot. Wymiary słupka to 6x4 grubość scianki 2mm. Czy przy zamontowaniu dwóch zawiasów na słupku mógłbym zamontować skrzydło bramy o szerokości 2.5m i wysokości około 1,5m. Biore pod uwagę rozbicia tego na dwa skrzydła, ponieważ mam kogoś kto taką brame mi zrobi na wymiar. Zastanawiałem sie na zwykłym panelowym 3d wypełnieniem bramy bądź nad wypełnieniem drewnianym. Czy włożenie do środka słupka dodatkowego grubszego płaskownika wzmocni na tyle aby słupek utrzymał bramę ? Prosze o wyrozumiałość, jestem informatykiem.. :D

Bramy Wiśniowski złom którą nie umią uruchomić nieprofesjonalny serwis Bramont Czeladź

niecałą minutę temu

Zakupiona w maju 2019 brama segmentowa UniPro 5000x2200/8014/aut przy temperaturach poniżej +5 stopni przestaje działać trzeba otwierać I zamykać ręczninie. Brama przesuwna 6000x1450/7016/el wydaje co jakiś czas trzaski. Najbardziej dokucza jej mizerna prędkości działania. Sprawdziłem u sąsiadòw I znajomych że różnica jest przynajmniej dwu jak nie trzykrotna w prędkości. Sprzedawca Bramont Czeladź zapewniał że jest to zupełnie wystarczający I szybki napęd I silnikowy najszybszy W ofercie ròwnoceśnie oferujący usługę geolokalizacji dzięki której bramy miały się wcześniej otwierać. Zdecydowaliśmy się ròwnież na furtkę I wideodomofon. Furtka nie spełnia swojej funkcji ponieważ każdy może ją otworzyć o ile nie jest zamknięta na klucz. Wideodomofonu zaś jeszcze niezamontowano. Dostarczone 2 pilot miały początkowo zasięgu 5metrów udało się zwiększyć do 20m szkoda że nie do 30m. Kontakt Z sprzedawcą jak i firmą Wiśniowski nieskuteczny usługa niewykonana reklamacj nieuwzględniają Nie reagują na pisma wymiany na produkt wolny od wad. Odpisują że takiej firmy już nie ma. Co oczywiście jest nieprawdą. W Czeladzi na wiosennej 31 nadal jest Bramont.

Bramy Wiśniowski złom którą nie umią uruchomić nieprofesjonalny serwis Bramont Czeladź

niecałą minutę temu

Zakupiona w maju 2019 brama segmentowa UniPro 5000x2200/8014/aut przy temperaturach poniżej +5 stopni przestaje działać trzeba otwierać I zamykać ręczninie. Brama przesuwna 6000x1450/7016/el wydaje co jakiś czas trzaski. Najbardziej dokucza jej mizerna prędkości działania. Sprawdziłem u sąsiadòw I znajomych że różnica jest przynajmniej dwu jak nie trzykrotna w prędkości. Sprzedawca Bramont Czeladź zapewniał że jest to zupełnie wystarczający I szybki napęd I silnikowy najszybszy W ofercie ròwnoceśnie oferujący usługę geolokalizacji dzięki której bramy miały się wcześniej otwierać. Zdecydowaliśmy się ròwnież na furtkę I wideodomofon. Furtka nie spełnia swojej funkcji ponieważ każdy może ją otworzyć o ile nie jest zamknięta na klucz. Wideodomofonu zaś jeszcze niezamontowano. Dostarczone 2 pilot miały początkowo zasięgu 5metrów udało się zwiększyć do 20m szkoda że nie do 30m. Kontakt Z sprzedawcą jak i firmą Wiśniowski nieskuteczny usługa niewykonana reklamacj nieuwzględniają Nie reagują na pisma wymiany na produkt wolny od wad. Odpisują że takiej firmy już nie ma. Co oczywiście jest nieprawdą. W Czeladzi na wiosennej 31 nadal jest Bramont.