monki1 24.05.2020 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Witam i proszę o poradę: jaka jest optymalna szerokość wejścia z salonu do zamkniętej kuchni? Kuchnia jest niewielka - 10m2, zaraz za nią spiżarka 2,7m2. Zrobiłam dwa wejścia na przeciwległych końcach tej samej ściany. Jedno jest od strony korytarza i ma szerokość 90cm, a drugie prowadzi z kuchni do salonu (tuż przy części jadalnianej) i wyszło szerokie na 87cm. Dom parterowy, tradycyjny, wejścia będą bez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.05.2020 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 od korytarza mam 80 cm od salonu 1,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monki1 24.05.2020 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 od korytarza mam 80 cm od salonu 1,5 m Myslisz, że 86 z kuchni do salonu to za mało? Mogę poszerzyć wejście maksymalnie o 5-7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.05.2020 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Wstawiasz tam drzwi? To otwór musi być 10 cm szerszy na futrynę. Jeśli nie, to 80 jest mało, ale to normalny otwór przejścia między pomieszczeniami. Z tym, że przechodząc z tacą, musisz już uważać na łokcie.U nas w drodze do kuchni często się mijamy, więc szeroki otwór jest po prostu wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.06.2020 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Optymalny rozmiar to 90 cm, jeśli kuchnia nie pretenduje do miana „otwartej”. Jeśli na jednej ścianie znajdują się dwa otwory drzwiowe to ze względów estetycznych warto je ujednolicić pod względem rozmiaru. Klasyczne 90cm będzie optymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts