Ptaku Marcin 26.05.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Dzień dobry,mam pytanie dotyczące wspólnego płotu w zabudowie szeregowej.Płot jest wykonany przez dewelopera z paneli ogrodzeniowych, po trzech latach zdecydowałem się przepleść taśmę ogrodzeniową WDB PLAST na całości żeby odizolować się od sąsiada a właściwie od wiecznie szczekającego na nas psa - bałem się że np córka przełoży rękę i zostanie ugryziona, o tym jak uciążliwy jest ujadający na nasz widok pies już nawet nie wspominam.Okazało się że po paru dniach dostałem pismo od sąsiada że on nie wyraził na to zgody i mam taśmy zdemontować bo zagrażają konstrukcji płotu a jeśli tego nie zrobię to sprawę skieruje do sądu.Sąsiad twierdzi że połowa płotu jest jego .Pytanie zatem która dokładnie połowa jest jego i czy rzeczywiście muszę zdemontować taśmy z ogrodzenia i nie mam szans na odgrodzenie się od uciążliwego sąsiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszka1719515850 26.05.2020 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Przyczep na tretytki płot lamelowy z Leroy/Obi i będzie gitara. Ja tak zrobiłem (tylko pomalowałem na biało) i jest cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaku Marcin 26.05.2020 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Przyczep na tretytki płot lamelowy z Leroy/Obi i będzie gitara. Ja tak zrobiłem (tylko pomalowałem na biało) i jest cacy. Obawiam się że jak przypnę na trytytki do płotu to będzie ten sam argument, że to zagraża konstrukcji płotu bo ją obciąża... Wiem że mogę postawić drugi płot który będzie już w mojej działce i wtedy nic mu do tego , ale to jest bez sensu stawiać płot przy płocie. Stąd moje pytanie jak to wygląda od strony prawnej, może ktoś już przerabiał taki temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.05.2020 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś sąsiada na policji jeśli argumenty słowne nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.05.2020 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Ogrodzenie postawione przez dewelopera służy pożytkowi obu stron i działania powinny być wspólne i w porozumieniu. Niestety do posiadania psa trzeba dorosnąć, choćby dlatego że szczeka i sra (stawia kloce), a to podpada pod uciążliwości sąsiedzkie. Połowa posiadaczy zwierząt, ma wiedzę o nich na poziomie paznokci u stóp. Pies sąsiada kwalifikuje sie na terapię behawioralną lub coś podobnego. Może sąsiad też? Edytowane 26 Maja 2020 przez Bertha Pies.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 26.05.2020 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Postaw płot betonowy. Z takimi sąsiadami nie ma co dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaku Marcin 26.05.2020 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 No właśnie obawiam się że jak nic nie podziała to będę musiał postawić drugi płot z którym będę już mógł robić co będę chciał... ale to ostateczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.05.2020 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Bezpiecznie będzie dla dzieciaka, na szczekanie nie pomoże. Pies usłyszy ruch lub poczuje i będzie ujadał jak ....., szczególnie jeśli to mały sygnalizator. Teoretycznie drze japę bo broni terytorium, praktycznie to niewychowany świr. Lecz wychowanie zwierzaka to rola właściciela, o ile wie co to maniery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts