Przemos91 26.05.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Witam Wszystkich .Przymierzam się do wykonania bramy 2 - skrzydłowej z tym że trochę nietypowy zamysł mam . Szerokość bramy to ok. 4.67m początkowo skrzydła miały być takie same.Jednak plany się zmieniły i teraz jedno skrzydło ma mieć 2.60m główne do wjazdu .Drugie krótsze miałoby w sobie już bramkę o szerokości 70 lub 80 cm. .Brama ma mieć wysokość 1,50m około a jej wypełnienie będzie z panelu ogrodzeniowego Tylko nie jestem pewien czy skrzydło z bramką bez górnej belki na części by to wytrzymało .Dlatego proszę o jakieś rady ,sugestie bardziej znających się na rzeczy osób ode mnie:) Czy ta koncepcja jest wykonalna? jakich profili mógłbym użyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.05.2020 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Skrzydło 2,1m i furtka będzie jak drzwi, lecz obcy będą się potykać o dolną belkę jak o wysoki próg. Słaby pomysł. Jeśli już, to zrób dwa skrzydła: furtka 1,1m i drugie 3,67m (chyba górą odciąg i moocny słupek). Lub furtka jak poprzednio a duże skrzydło odsuwane (temat ogólnie znany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemos91 26.05.2020 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Tylko że słupki już mam zalane na wspólnym fundamencie 8x8x3 Wytrzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 26.05.2020 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Jakiś murek widzę tak więc wkręć się górą do tego czegoś betonowego i będzie chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemos91 26.05.2020 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Ten murek to niestety ściana budynku sąsiadki :/ do którego niestety nie mogę się wkręcić brama jest pomiędzy dwoma budynkami i do żadnego z nich nie ma jak się wkręcić Czy pomijając kwestie progu którą można by rozwiązać np. nakładką zdejmowaną(by się nie potykać o próg) w razie potrzeby otwarcia drugiej połówki .Czy mógłbym zastosować profil zamknięty np 50x30x3.wtedy skrzydło 2.6m miałoby około 50-55kg.W przypadku jednego długiego skrzydła 3,67 jak proponował "Bertha" myślę że mogłoby być za ciężko już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts