fighter1983 05.11.2020 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Tak, tak....otrzymałem kolejną odpowiedź od Sempre. (wysłałem Ci na maila). Reklamacja oczywiście bezzasadna Także nie zaskoczyli mnie bardzo. no niestety zadne zaskoczenie. Zatem tak ma miec najlepszy klej w EU, ktory zaskakuje producentow styropianu, ktorzy rzekomo go przebadali, chociaz sladu po tych badaniach ni ma, nikt nie widzial, nikt nie slyszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.04.2021 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Jak rozwój sytuacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 09.04.2021 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Będę kończył elewacje w tym roku, ale nie będę przesadzał. Jeszcze raz siata + klej.i wykończenie. Aktualna sytuacja w sumie się nie zmieniła. Nic po zimie więcej nie popękało tak więc mikropęknięcia widać tylko w deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 03.06.2021 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Kończę elewację. Finalnie miała pójść siatka z klejem raz jeszcze i wykończenie tynkiem. Co się okazało...to co jet położone teraz można oderwać jedną ręką, całymi płatami, tak więc zdjęcie siaty z klejem do gołego styropianu na jednej ścianie zajeło może z 15 minut. Wysłałem zdjęcia do Sempre. Ciekaw jestem ich kolejnych technicznych wywodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 10.06.2021 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Ojoj ale się odjeba... Też robiłem sam elewacje jak przyjdzie taki dzień że będzie tak schodził klej z siatką to chyba usiądę i będę płakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 13.06.2021 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Tynk schodził jakby tapete odklejać W każdym razie...zminay nadchodzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.06.2021 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Tynk schodził jakby tapete odklejać W każdym razie...zminay nadchodzą.... [ATTACH=CONFIG]457089[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]457090[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]457091[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]457092[/ATTACH] Nooo Tomek pieknie ogarnia brawo on No i przepasc jakosciowa w materialach miedzy tym co bylo a tym co jest Bedzie pikabella ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 17.06.2021 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Fighter, rozmawiałem ostatnio z potencjalnym wykonawcą elewacji i mówi, że jakość materiałów leci na łeb, na szyję. Na przykład STO. Kładł niby ten sam tynk w Niemczech, a zachowuje się on zupełnie inaczej niż tynk pod taką samą nazwą w Polsce. Tak jakby polski zawierał zbyt mało chemii. Podobnie stelaże do zabudowy sufitów. Niby ten sam co dawniej, a jednak znacznie cieńszy. Masz podobne obserwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.06.2021 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Fighter, rozmawiałem ostatnio z potencjalnym wykonawcą elewacji i mówi, że jakość materiałów leci na łeb, na szyję. Na przykład STO. Kładł niby ten sam tynk w Niemczech, a zachowuje się on zupełnie inaczej niż tynk pod taką samą nazwą w Polsce. Tak jakby polski zawierał zbyt mało chemii. Podobnie stelaże do zabudowy sufitów. Niby ten sam co dawniej, a jednak znacznie cieńszy. Masz podobne obserwacje? chodz na FB - Elewacje Inspiracje latwioej niz na forum... tu tylko zagladam raz na 2-3 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 05.07.2021 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Fighter, rozmawiałem ostatnio z potencjalnym wykonawcą elewacji i mówi, że jakość materiałów leci na łeb, na szyję. Na przykład STO. Kładł niby ten sam tynk w Niemczech, a zachowuje się on zupełnie inaczej niż tynk pod taką samą nazwą w Polsce. Tak jakby polski zawierał zbyt mało chemii. Podobnie stelaże do zabudowy sufitów. Niby ten sam co dawniej, a jednak znacznie cieńszy. Masz podobne obserwacje? hehe...ja mam teraz wszsytko na STO. Ale jak Tomek kładł siate, to zapytał "skąd mam wode" (z sieci, czy ze studni), bo jakoś mu się dziwnie zaciągało klej wieć może coś w tym jest co mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.07.2021 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 widzialem juz po naprawach. pochwal sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 15.07.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Dobrze, że u mnie będzie ten sam wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil36 15.07.2021 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 To że jakość leci to już na przestrzeni lat widać jak po 2-3 latach wyglądają nowobudowane bloki chociażby gdzie raz, że ściany nie równo wygipsowane, dwa na klatce tynk u Mnie już się kruszył po roku przy podłodze ale kurde te ceny co tak poszły to dopiero nie porozumienie jak zdrożała chociażby stal od zeszłego roku czy styropian który już poszedł o 100%, dobrze że załapałem się jeszcze przed tymi gigantycznymi podwyżkami, bo tak nie wiem co bym zrobił z elewacją teraz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.07.2021 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Dobrze, że u mnie będzie ten sam wykonawca ooo powaznie ? Tomek bedzie u Ciebie dzialac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 16.07.2021 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 (edytowane) Tak. I to już niedługo Myślę, że jest zadowolony na samą myśl o wełnie elewacyjnej Edytowane 17 Lipca 2021 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 18.07.2021 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Już po wszsytkim. Mój dom za sprawąTomka z brzydkiego kaczątka przerodził się w obiekt zainteresowania przechoodniów. Pomysłów było wiele, ale jednak wole prostotę czyli biała elewacja i kontrastowe wstawki pod kolor okien i dachu. Z racji tego że u mnie droga dojazdowa to szuter i jak ktoś szybciej przejedzie to mamy chmure kurzu po namowie Majstra poszedłem w farbę STO Lotusan. Czy to tylko chwyt marketingowy czy naprawę konkret farba dam znać za parę lat Narazie efekt dla mnie jest mocno zadowalający Tak więc serdeczne podziekowania dla Tomka i oczywiście fightera, który przekazał mi kontakt. Tak było wcześniej: Tak w trakcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 18.07.2021 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 A tak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 18.07.2021 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Piękna elewacja. Gratki! Myślałem kiedyś, aby zrobić właśnie taki dach. Idealnie nadaje się pod płytę warstwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 19.07.2021 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Piękna elewacja. Gratki! Myślałem kiedyś, aby zrobić właśnie taki dach. Idealnie nadaje się pod płytę warstwową. Jeżeli masz na myśli ogniomury, to powiem Ci że to moje największe przekleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guja 22.09.2022 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Ja pikole , dopiero teraz znalazłem te posty a o mały włos nie dałem się namówić na ten "wspaniały" klej jak miro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts