MirekT 31.05.2020 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 CześćCo i jak byście zmienili w tym mieszkaniu, żeby wyglądało w miarę nowocześnie?Ogólnie układ mi odpowiada, poza mini-wanną. Ewentualnie jakieś ścianki przesuwne, by jadalnia mogła stawać się pokojem gościnnym.Kuchnia i łazienka nadają się do remontu. Podłogi w nich są o kilka cm niżej niż w pokojach, co nie jest wygodne.Drewniane obudowy krawędzi ścian są już podniszczone, popękane.(Projekt niskobudżetowy, więc bez wodotrysków.)Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, może komuś zaprojektowanie zlecę... https://f-f-a.info/mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2020 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 popękane i podniszczone drewno nie musi być takie złe. Można oszlifować z lakieru i zabejcować oraz zaolejować na bardziej zszarzony kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 2,15 m to za wąskie pomieszczenie na jadalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 łazienka: Wanna 160x75 lub asymetryczna 160x100x60 (kolor zielony) P - dołem w zabudowie podumywalkowej pralka, nad pralką piecyk w zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2020 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 w kuchni ile jest cm między narożnikiem a oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 31.05.2020 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 w kuchni ile jest cm między narożnikiem a oknem? Od końca mebli jest przerwa około 50 - 60 cm do ściany z oknem. Teraz stoi tam lodówka. Meble w kuchni raczej trzeba będzie wymienić, bo są w złym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 31.05.2020 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 łazienka: Wanna 160x75 lub asymetryczna 160x100x60 (kolor zielony) P - dołem w zabudowie podumywalkowej pralka, nad pralką piecyk w zabudowie Interesujące, bo brałem pod uwagę tylko wannę naprzeciw drzwi. Czy odpływ można puścić wokół scian do rury, czy trzeba pruć posadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 31.05.2020 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 popękane i podniszczone drewno nie musi być takie złe. Można oszlifować z lakieru i zabejcować oraz zaolejować na bardziej zszarzony kolor. Dzięki, tego mi było trzeba, żeby to drewno pasowało do reszty. Taki szary wystrój jak teraz w salonie pasowałby do tak zmienionego drewna? Dziękuję bardzo za zaangażowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Od końca mebli jest przerwa około 50 - 60 cm do ściany z oknem. Teraz stoi tam lodówka. Meble w kuchni raczej trzeba będzie wymienić, bo są w złym stanie. nie o to pytałam. Ile jest od narożnika do okna. Czy ta lodówka stoi w świetle okna czy nie? Wanna- można puścić pod ścianą zapewne, ale to najlepiej jakby się hydraulik wypowiedział, bo przecież nie znam twojej instalacji, podejść kanalizacyjnych. ciężko powiedzieć, ze w tej chwili w salonie jest jakikolwiek wystrój. Stoją meble, ale to nie jest wystrój. Edytowane 31 Maja 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2020 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 duże przeróbki (jesli ściany sa działowe): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 01.06.2020 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 nie o to pytałam. Ile jest od narożnika do okna. Czy ta lodówka stoi w świetle okna czy nie? Lodówka nie wystaje na okno, jest 50 cm od ściany do okna. Hm, trzaby się zdajsie pogodzić z brakiem trzeciego pokoju, dla gości, choć mieszkanie ma 73 m2... O, za słupem może być szafa lub półki, dobre. W kuchni "LZO" to lodówka, zlew i ociekacz? Otwór wentylacyjny jest nad obecnym zlewozmywakiem, ale przy rezygnacji z gazu on chyba nie ma znaczenia, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2020 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 problem w tym, że to mieszkanie ma źle wyburzone ścianki i przez to stało się nieustawne. Nie mam pojęcia co miał autor na myśli zostawiając między łazienką a słupem korytarzyk o szerokości 70 cm? (ja radzę zabudować go szafką) Albo robiąc wejście do kuchni z tą szafką zlewozmywakową w narożniku, która zastawia wejście. L, Z - tak. Ale ostanie to zlew otwór wentylacji nie ma znaczenia. indukcja mało brudzi a nad nią wystarczy pochłaniacz. Nie wiem jak duży i kosztowny to ma być remont, bo można pomyśleć też o zdjęciu tych drewnianych belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 01.06.2020 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 problem w tym, że to mieszkanie ma źle wyburzone ścianki i przez to stało się nieustawne. Nie mam pojęcia co miał autor na myśli zostawiając między łazienką a słupem korytarzyk o szerokości 70 cm? (ja radzę zabudować go szafką) Albo robiąc wejście do kuchni z tą szafką zlewozmywakową w narożniku, która zastawia wejście. L, Z - tak. Ale ostanie to zlew otwór wentylacji nie ma znaczenia. indukcja mało brudzi a nad nią wystarczy pochłaniacz. Nie wiem jak duży i kosztowny to ma być remont, bo można pomyśleć też o zdjęciu tych drewnianych belek. Nie wiem, co autor... Usuwanie belek wchodzi w grę, jeśli by to sporo dało, w wyglądzie np. Ale przesuwania ścian wolałbym uniknąć. W Twoim projekcie łatwiej by się wchodziło do kuchni, jednak mało jest miejsca na szafki wiszące i zasłonięty jest kaloryfer pod oknem. Wydaje mi się, ze stół i stołki na środku mieszkania trudno byłoby omijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 w oryginalnym układzie nie ma miejsca na większy stół. Tylko w kuchni.I zostaje wielki, kompletnie nieuzywany hol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 03.06.2020 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 w oryginalnym układzie nie ma miejsca na większy stół. Tylko w kuchni. I zostaje wielki, kompletnie nieuzywany hol Tak, teraz hol niepotrzebnie zajmuje dużą powierzchnię, którą warto by było jakoś wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 dlatego ja powiekszyłam hol i zamieniłam na jadalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.06.2020 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Nowoczesne aranżacje to przestrzeń i światło. Aby nadać wnętrzu nieco bardziej aktualny charakter trzeba zwrócić uwagę na te dwa czynniki i dobierając kolory ścian, materiały wykończeniowe, wyposażenie, dodatki, zadać sobie pytanie czy sprzyjają one optycznemu powiększeniu i rozświetleniu przestrzeni. W tym wnętrzu sprawdzi się nowoczesny styl skandynawski. Skandynawowie są mistrzami w tej dziedzinie i warto u nich szukać inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekT 27.06.2020 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Nowoczesne aranżacje to przestrzeń i światło. Aby nadać wnętrzu nieco bardziej aktualny charakter trzeba zwrócić uwagę na te dwa czynniki i dobierając kolory ścian, materiały wykończeniowe, wyposażenie, dodatki, zadać sobie pytanie czy sprzyjają one optycznemu powiększeniu i rozświetleniu przestrzeni. W tym wnętrzu sprawdzi się nowoczesny styl skandynawski. Skandynawowie są mistrzami w tej dziedzinie i warto u nich szukać inspiracji. [ATTACH=CONFIG]444999[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]445000[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]445001[/ATTACH] Dzięki za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts