Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze prądu - mapa zamówiona przez internet?

grzejnik1

Recommended Posts

Właśnie na tej mojej mapie stempli nie ma. Jest mały napis "Dokument podpisany elektronicznie" i przysłali mi tez licencję. PGE w jakiej skali wymaga mapy? 1:1000 czy 1:500? Jak mam na tej mapie zaznaczyć swoją działkę? Na stronie PGE dystrybucja jest napisane że wymagają:

"Plan zabudowy lub szkic sytuacyjny z zaznaczonym położeniem obiektu względem istniejącej sieci energetycznej oraz położeniem sąsiednich obiektów.".

Czyli daję mapę zasadniczą i sam jakimś długopisem rysuję w jaki sposób bym chciał przyłącze i skrzynkę ? To nie oni decydują skąd "pociągną" prąd? Daje do tego jakąś legendę ?

Ja dawałem normalnie ksero mojej mapki zasadniczej, zaznaczyłem długopisem obrys domu, wpisałem nr działki we wniosku i tyle.

Projekt przyłącza będzie dopiero robiony przez zewnętrzną firmę za zleceniem PGE, to zewnętrzna firma załatwia mapkę do celów projektowych (chyba, że udostępnisz im swoją mapę, którą kupowałeś do pozwolenia na budowę, ale to jest zysk dla firmy ;), choć przyspiesza procedury), dopiero firma projektuje złącze od najbliższej skrzynki rozdzielczej/słupa, załatwia potrzebne zgody od właścicieli ziem przez które będą przebiegały przyłącza.

• 3 weeks później...
  • 2 years później...
Zrobiłem screenshot z geoportalu, skala 1:500, dorysowałem w paincie granice działki i przybliżeniu gdzie ma stać dom, zgłoszenie przez formularz na stronie PGE, wystarczyło. Po 3 tygodniach (w tym miesiącu) odpowiedź (z potwierdzeniem kompletności wniosku, harmonogramem, umową).