grzejnik1 04.06.2020 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Ma ktoś z szanownych forumowiczów wiedzą czy PGE przy składaniu wniosku o przyłącze uzna mi mapę która zamówiłem w starostwie przez internet i dostałem na maila w formacie pdf. A4? Czy muszę osobiście iść do starostwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.06.2020 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Zakupiłeś mapę z czerwonymi stemplami, powinieneś dostać również licencję na posługiwanie się tym materiałem. Wówczas nie mają prawa podskoczyć.Domniemywam, że jest to mapa do celów opiniodawczych, bo m.d.c. projektowych tak nie zamówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzejnik1 07.06.2020 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Właśnie na tej mojej mapie stempli nie ma. Jest mały napis "Dokument podpisany elektronicznie" i przysłali mi tez licencję. PGE w jakiej skali wymaga mapy? 1:1000 czy 1:500? Jak mam na tej mapie zaznaczyć swoją działkę? Na stronie PGE dystrybucja jest napisane że wymagają: "Plan zabudowy lub szkic sytuacyjny z zaznaczonym położeniem obiektu względem istniejącej sieci energetycznej oraz położeniem sąsiednich obiektów.". Czyli daję mapę zasadniczą i sam jakimś długopisem rysuję w jaki sposób bym chciał przyłącze i skrzynkę ? To nie oni decydują skąd "pociągną" prąd? Daje do tego jakąś legendę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 07.06.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Ja dawałem normalnie ksero mojej mapki zasadniczej, zaznaczyłem długopisem obrys domu, wpisałem nr działki we wniosku i tyle. Projekt przyłącza będzie dopiero robiony przez zewnętrzną firmę za zleceniem PGE, to zewnętrzna firma załatwia mapkę do celów projektowych (chyba, że udostępnisz im swoją mapę, którą kupowałeś do pozwolenia na budowę, ale to jest zysk dla firmy , choć przyspiesza procedury), dopiero firma projektuje złącze od najbliższej skrzynki rozdzielczej/słupa, załatwia potrzebne zgody od właścicieli ziem przez które będą przebiegały przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.06.2020 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Swoją działkę podświetlasz żółtym zakreślaczem (numer chyba jest na działce), rysujesz chatę i WLZtke czyli od domu do szafki na granicy. Najwyżej operator sieci coś poprawi. To jest szkic do celów poglądowych, milimetr na mapie czyli metr lub pół w terenie nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 24.06.2020 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 Dokładnie tak jak przedmówcy. Wystarczy szkic na google map nawet. Numer działki i to wystarczy do sporządzenia warunków przyłączenia.Potem i tak będzie projekt przyłącza więc firma sama sobie załatwi mapy a dokładna lokalizacje skrzynki skonsultują z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodim 13.11.2022 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Zrobiłem screenshot z geoportalu, skala 1:500, dorysowałem w paincie granice działki i przybliżeniu gdzie ma stać dom, zgłoszenie przez formularz na stronie PGE, wystarczyło. Po 3 tygodniach (w tym miesiącu) odpowiedź (z potwierdzeniem kompletności wniosku, harmonogramem, umową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts