Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja małej kancelarii

tobi05

Recommended Posts

Cześć,

na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post, zatem Dzień dobry :)

mój problem polega na doborze kolorów w pomieszczeniu, docelowo ma być to gabinet/kancelaria.

Meble mam koloru "klon strassburg" stary model z BRW.

Natomiast podłoga jest koloru niebieskiego (gumolit)

Ściany białe.

1. Myślałem także o zastosowaniu paneli akustycznych na ścianę. - szukam ciekawego wzoru,

2. Myślę o kupnie tylko kanapy, bo miejsca jest za mało aby upchać jeszcze krzesła, - proszę o sugestię modelu i koloru, pasującego pod meble i podłogę.

[ATTACH=CONFIG]444676[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]444677[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]444679[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]444680[/ATTACH]

• 4 weeks później...

Pomieszczenie jest bardzo zimne i nieprzyjemne. Brak tu klimatu, który tworzą kolory, wyposażenie i światło. Przy obecnej kolorystyce wnętrza dobrze byłoby zastosować nasycone kolory ścian, które dodadzą stylu. Na tle ciemnych ścian (np.: 164 Chabrowa polana, 571 Liryczny błękit) można powiesić grafiki lub obrazy w jasnych ramach, które zakontrastują. Sofa na tle granatu lepiej by była czarna (z proponowanych najlepsza jest ta z ekoskóry z ikea) i do tego czarne wiszące i stojące lampy. Stolik i elementy drewniane powinny powtarzać odcień mebli. Taka kompozycja kolorystyczna jest dość oryginalna, stylowa i solidna. Ważne by dobierać elementy dobrej jakości, to przełoży się na wizerunek kancelarii. W oknie powinny pojawić się zasłony, które także poprawią styl i akustykę pomieszczenia.

Powodzenia!

A może dobrym wyjściem będzie wymiana podłogi na bardziej... elegancką? Niekoniecznie zaraz drewno, bo jest trudne w czyszczeniu i trzeba o nie bardzo dbać, ale ciekawym rozwiązaniem są panele winylowe, które dobrze imitują różne podłoża. Wybór jest niemały, więc warto szukać. Takie rozwiązanie będzie pasowalo idealnie do niewielkiej kancelarii. Zerknij sobie chociażby na te wzory: [sPAM] :)

Kolejny plus jest taki, że to bardzo wytrzymały materiał i łatwy w montażu.

Edytowane przez Elfir