Owczar 18.06.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Przykład integracji z ha:https://www.home-assistant.io/integrations/broadlink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.06.2020 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Broadlink IR - większego chłamu jeszcze chyba w życiu w ręku nie miałem... Co znasz lepszego? Ile kosztuje? Ad. 1 - Who cares? Ad. 2 - SOA #1 Ad. 3 Działa - więc patrz p.1. Czego oczekujesz za 60 zł? Dla mnie zdziwieniem było że tak tanio można taki problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 19.06.2020 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Wydaje mi się, że z tego stwierdzenia wprost wynika, że Ty nie potrafisz. Być może oceniasz to urządzenie inaczej, bo po prostu je lepiej znasz. ... Weź sobie w internecie poszukaj, pełno gotowych rozwiązań. Nie chce mi się robić tego za Ciebie. PS Nie, nie korzystam z chmury, mam swoje rozwiązania (chociażby vpn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeuszmalicki 26.06.2020 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2020 Podsumowując sytuację. 1. Przeprosiłem się z tym broadlink. Daje radę. Interfejs z linii poleceń działa całkowicie ok. Spełnia w 100% moje oczekiwania. 2. Podłączyłem. Póki co wyjście z Eberg Qubo połączyłem z nawiewami w dwóch pomieszczeniach. Temperatury:- strych, gdzie stoi klimatyzator) - 27 stopni- wywiew klimatyzatora - 11 stopni W kanałach wentylacyjnych dodatkowe wentylatory kanałowe. Efekt w pokojach - słyszalny, lekki szum. Obniżenie temperatury zdecydowanie wyczuwalne. Na oknach dachowy od zewnątrz skrapla się para wodna. Po około 3h godzin pracy klimatyzatora obniżenie temperatury o 7(!) stopni (29 - 22), przy podłodze 1 stopień (26 - 25). Zaobserwowane, niepokojące efekty - rura bezpośrednio z klimatyzatora do pierwszego trójnika nieizolowana, dołączona do klimatyzatora, mokra, można by powiedzieć, że dosłownie leje się z niej, kapią krople. Wszystkie elementy nieizolowane (trójniki, przepustnice, wentylatory) wilgotne. Ten efekt przewidywałem, ale nieco zaskoczyła mnie skala. Pytanie, czy on jest szkodliwy i czy da się go sensownie ograniczyć? Pytanie, czy to ma sens działania na dłuższą metę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 26.06.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2020 Tylko izolacja - w miejscach gdzie skapujaca wilgoć nie przeszkadza to nie problem. Gorzej np w sufitach podwieszanych, w miejscach gdzie nie masz dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 27.06.2020 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Zaobserwowane, niepokojące efekty - rura bezpośrednio z klimatyzatora do pierwszego trójnika nieizolowana, dołączona do klimatyzatora, mokra, można by powiedzieć, że dosłownie leje się z niej, kapią krople. Wszystkie elementy nieizolowane (trójniki, przepustnice, wentylatory) wilgotne. Ten efekt przewidywałem, ale nieco zaskoczyła mnie skala. Pytanie, czy on jest szkodliwy i czy da się go sensownie ograniczyć? Pytanie, czy to ma sens działania na dłuższą metę? Zaizoluj porządnie tą rurę. Ja oryginalną harmonijkową uciąłem i nałożyłem na nią izolowaną srebrną. Jak nie masz i nie chcesz kupować, owiń jakąś starą wełną, na to worek foliowy i taśma. PS Będzie działać. Powodzenia i chłodu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts