larguss 09.06.2020 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Witam. Mam problem z obróbką okna kolankowego BXP. w wersji podwójnej. Wydaje mi się ze dekarz źle wykonał obróbkę okna, przez co ciężko jest wykonać elewację. Przesyłam zdjęcie. Czy macie może zdjęcia prawidłowo wykonanej obróbki abym mógł mu pokazać. Niestety dekarz zwala na okno a mi sie wydaje ze obróbka powinna dochodzić do okna nakrywając styropian. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 16.06.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Dzień dobry, FAKRO nie może gwarantować prawidłowości funkcjonowania elementów, które zostały własnoręcznie wykonane przez dekarza lub kołnierzy systemowych FAKRO, które nie zostały zamontowane zgodnie z instrukcją. Poniżej, na przesłanych przez Pana zdjęciach zamieszczam uwagi oraz odnoszę się do odpowiednich fragmentów instrukcji montażu prezentujących nasze zalecenia. 1. W pierwszej kolejności zwróćmy uwagę na brak maskownic. Na schemacie 2 z instrukcji można zobaczyć nasze zalecenia co do ich montażu. 2. Blacha czołowa okna kolankowego jest odwrotnie zamontowania. Schematy 3 i 4 obrazują właściwy montaż 3. Wydaje się, iż nie ma przykręconej deski wiatrownicy na bokach krokwi - schemat 9 w instrukcji montażu. 4. Okucie wiatrownicy wykonane jest we własnym zakresie. Nie jest to element obróbki systemowej FAKRO. Na schematach 10, 11a i 11b można zobaczyć zalecany przez FAKRO montaż tego elementu. Schematy, o których mowa znajdują się w instrukcji montażu kołnierza do zespoleń kolankowych, dostępnej do pobrania pod adresem: https://www.fakro.pl/att/COMMON/prof/roofer/fitting_instructions/flashings/EU_B_FAKRO.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larguss 16.06.2020 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Bardzo dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 17.06.2020 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Proszę bardzo W razie dalszych pytań zapraszam również do kontaktu poprzez wiadomość prywatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts