oil 14.06.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Witam szanowne gronoRozbudowywałem mieszkanie w budynku wielo-rodzinym w którym mieszka 9 rodzin. Nie ma wspólnoty, budowa jeszcze na starych warunkach - kierbud, pozwolenie itp,itd. Właśnie zbieram papiery dla odbioru budynku i mam pytanie do Was odnośnie geodezji Geodeta zrobił pomiary ale powiedział że potrzebuję papier z podpisami wszystkich mieszkańców ponieważ muszą się zgodzić na zmianę mapki i wpisów do ewidencji gruntów - niby Starostwo potrzebuję taki papierWcześniej podpisy zbierałem przed uzyskaniem pozwolenia na budowę.Na dziewięć rodzin mam podpisy tylko 6. Do pozostałych 3 nie mam żadnego kontaktu,. Jedna sąsiadka za granicą, dwa mieszkania puste - ponieważ poprzedni właściciele poumierali - a w gminie nie chcą mi powiedzieć kto jest obecnie właścicielem mieszkań- RODO Czy puścić to pismo z 6 podpisami i opisać sytuację związaną z brakiem pozostałych?Czy może coś innego ktoś zaproponuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.06.2020 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Wniosek do Starostwa o "Zmianę w ewidencji gruntów" składają właściciele nieruchomości. Kropka. Też będziesz dzielił właścicieli na lepszych i gorszych? To popularny trynd ostatnimi czasy. Jak zebrałeś podpisy do PnB? Moment, moment.Masz wypis z nieruchomosci, jest numer KW. Zaglądasz do KW, tam są podane numery KW dla lokali. Zaglądasz do tamtych KW, masz pozostałych właścicieli i już jesteś bliżej. Myśl, to nie boli.Do ksiąg zaglądasz --> ekw.ms.gov.pl, tylko tak, żadne płatne wynalazki!!! Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Bertha Moment.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oil 15.06.2020 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Też będziesz dzielił właścicieli na lepszych i gorszych? Jak zebrałeś podpisy do PnB? Moment, moment. Masz wypis z nieruchomosci, jest numer KW. Zaglądasz do KW, tam są podane numery KW dla lokali. Zaglądasz do tamtych KW, masz pozostałych właścicieli i już jesteś bliżej. Myśl, to nie boli. Do ksiąg zaglądasz --> ekw.ms.gov.pl, tylko tak, żadne płatne wynalazki!!! Nie mam zamiaru nikogo dzielić - także bez przesady z takimi dogryzkami Jak zbierałem podpisy do PnB to akurat wszyscy jeszcze żyli i byli na miejscu - a było to ładnych parę lat wstecz Wiem że myślenie nie boli ale dzięki za trop jak to ugryźć, nie każdy jest Alfą i Omegą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts