Tomek8931 15.06.2020 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Witam tak jak w temacie można powiedzieć że odziedziczyłem mieszkanie po dziadkach. Obecnie nie nadaje się do zamieszkania wymaga remontu. Nie mam zbytnio pomysłu na aranżację, więc zostawiam wam pole do popisu. Zapraszam do pomocy. Niżej rzut mieszkania i zrzut zwymiarowany jeśli są jakieś pytania to proszę pytać odpowiem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 17.06.2020 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Jako że mam chwilę czasu postanowiłem sam spróbować wykonać projekt i chciałbym się dowiedzieć co myślicie na ten temat zrobiłem dwa projekty linki do galerii przesyłam poniżej: -projekt1https://photos.app.goo.gl/5oz3gvUmPebzhJuL7 -projekt2https://photos.app.goo.gl/Gv37js16AnPzQcA8A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 17.06.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Z tych dwóch wersji lepsza jest 2 ale rozplanowanie kuchni masakryczne - zlew upchnięty obok lodówki a słupek z piekarnikiem i płyta odstawione od reszty. Na ścianie naprzeciwko okna zrobiłabym zabudowę z szaf, może z wkomponowaną lodówą i/lub piekarnikiem w słupku jeśli wolisz więcej blatu przy oknie. Przykładowe ustawienia: Jeśli masz możliwość to w sypialni wstaw podwójne drzwi tarasowe zamiast blokowego układu drzwi balkonowe+okno. Darowałabym sobie drzwi do salonu, chyba że druga połówka lubi hałasować w kuchni jak oglądasz tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 18.06.2020 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 to tak co do sypialni i podwójnych drzwi możliwe ale raczej nie wykonalne na mój budżet biurko też rozważałem w sypialni ale z tego że praca opiera się głównie na pracy przy komputerze i włączonym monitorze praktycznie 24g/h odpada taka opcja musi być w pokoju i musi być duże co do kuchni piekarnik jest tak ustawiony ponieważ wtedy nie trzeba praktycznie w ogóle przerabiać gazu tak samo z wodą zmywarka i zlew na tej samej ścianie co łazienka niżej projekt czerwonym kolorem rura z gazem zaznaczona https://photos.app.goo.gl/a8rUoActJm1u2gxy9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kapi89 18.06.2020 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Jak będziesz wybierał oświetlenie wziąłbym pod uwagę lampy led , dają świetne światło i jest to mój ostatni zakup z którego jestem bardzo zadowolony, skoro pracujesz w sypialni, myślę że byłoby to super rozwiązanie Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 18.06.2020 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 nie chcę pracować w sypialni tylko w pokoju co do ledów planuję w całym domu zastosować żeby zminimalizować rachunki chociaż na oświetleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.06.2020 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 proponuję biurko zrobić w tym ciągu szaf w kuchni. Przy pracy przy komputerze nie potrzebujesz bezpośredniego dostępu światła. Pokój jest za mały by wciskać tam jeszcze jedną funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 18.06.2020 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 nie chcę zamykać/zmniejszać kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 18.06.2020 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 zmieniłem położenie w kuchni i biurka w pokoju teraz lepiej to wygląda ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/016e8d8300628b58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 18.06.2020 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Biuro w sypialni oddzielone od łóżka ścianką czy inną przegrodą. W kuchni kuchenka i piekarnik (oraz lodówka) przy ścianie z gazem, półwysep ze zlewem przylega do ściany łazienki. Miejsce na szybkie posiłki przy blacie barowym lub niewielkim stoliku pod oknem. Jeśli koniecznie chcesz biurko w salonie to stół na max. 3 osoby w kuchni chyba wystarczy. I poczytaj o trójkącie roboczym i ogólnie ergonomii w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 19.06.2020 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 zostawiam chyba tak zlew i zmywarka przeniosłem na ścianę z oknem, lodówka zostaje w tym samym miejscu i piekarnik również, koło palników jest dodane 40 cm blatu a później nieduży stolik pokój wywalam biurko do sypialni, zostaje stół dla gości w razie w i dodaje szafkę rtv pod tv sypialnia szafa idzie na ścianę z drzwiami a na miejsce szafy idzie biurko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.06.2020 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 lodówka bardzo daleko od blatu roboczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 19.06.2020 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Kuchenka daleko od zlewu - latać 3 czy 4 metry żeby odcedzić makaron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 19.06.2020 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 przecież lodówka jest przy blacie roboczym ? co do kuchni to prawda tyle że tak jak pisałem komin znajduje się tam gdzie teraz jest kuchnia a przerabiać gaz to trochę już dużo dom nie jest nowy tylko ma jakieś 60 lat muszę się dostosować do tego co jest po trochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.06.2020 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 i tak robisz remont, wiec za problem przesunac rurę? Lepiej borykac się z nieustawną i niewygodną kuchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 19.06.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Przeróbka instalacji gazowej jest jedną z najmniej inwazyjnych i najszybszych śmiem twierdzić - rura nie jest przecież wmurowana. A pociągnięcie rury do okapu te 2 metry też nie filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 19.06.2020 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 dobra zmieniłem jeszcze inaczej, jak teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 19.06.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Postaw lodówkę przy samym wejściu - nie rozumiem dlaczego ma oddzielać tę jedną szafkę... Płytę przesuń w prawo (w stronę lodówki) o ok.20-30cm - w samym kącie przy ścianie możesz mieć utrudniony dostęp do wszystkich palników a jeśli wywalasz ścianę schowka pod schodami (według mnie to nie jest konieczne chyba że wymieniasz schody na jakieś dłuższe) to garnki łatwo będzie zrzucić albo jak coś wykipi to poleci od razu na podłogę. Główny blat roboczy miedzy płytą a lodówką będzie miał ok.120cm i to w jednym kawałku (czyli optymalnie) i jednocześnie będzie wystarczająco blisko zlewu. Mikrofalówkę, jeśli z niej często korzystasz, postaraj się umieścić w nieco łatwiej dostępnym miejscu - może bokiem,"plecami" przy słupku z piekarnikiem albo nad piekarnikiem (nie musi być wbudowana, wystarczy tam zrobić półkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 19.06.2020 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 nizej link jak mieszkanie wygląda teraz https://photos.app.goo.gl/wsvb1e2v8i4VTV868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8931 21.06.2020 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 zmieniłem kuchnie jeszcze raz to tak szafka przy lodówce zostaje jeszcze nie wiem czy otwarta czy nie oczywiście szafka wysoka, później lodówka, blat i płyta gazowa i znów blat następnie wyspa coś podobnego: tyle że przy ścianie i zlew umieszczony również przy ścianie obok zmywarka na następnej ścianie prawy róg piekarnik wbudowany wraz z mikrofalą, blat na całej ścianie pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts