ezg2014 15.06.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Mam niewielki fragmenty ogrodu , gdzie zamiast trawy są chwasty i mech. Głównie mech. Ten fragment jest bardzo mały ok. 1x1,5m Chcę tam posiać trawę. Jak to zrobić? Czy dobrze się do tego zabieram:1. ściągam powierzchowną warstwę ziemi z mchem i chwastami2. przekopuje ten fragment3. grabię i wyrównuję4. sieje trawę i podlewam Czy trzeba ziarna trawy przysypać jeszcze ziemią????? Czy tak ma to wyglądać? Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.06.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Potrzebujesz trawnika? Bo to najbardziej pracochłonne rozwiązanie. Jak ma tylko wyglądać ładniej niż chwasty i nie rozsiewać ich to lepiej jakieś rośliny zadarniające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samremontuje 17.06.2020 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Pomiń etap ściągania - przy ściąganiu pościnasz korzenie chwastów i część z nich zostanie w ziemi. Przekopuj i od razu wyciągaj ręcznie chwasty z korzeniami, będzie lepiej oczyszczone. Później grabienie, sianie, przegrabienie jeszcze raz żeby przykryć nasiona ziemią i ubicie na równo. Jak nasiona będą zagrzebane w ziemi to ptaki nie wydziubią. A później podlewanie codziennie pod wieczór i patrzenie jak rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialka4 28.06.2020 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Z tego kawałka usuń chwasty- potem trudno to zrobić. Mogę polecić dobry poradnik o zakładaniu trawnika http://dzialka.bazafirmy.pl/kwiaty/zakladanie-pielegnowanie-trawnikow.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts