Knuur 15.06.2020 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Witam. Mam kawałek terenu ok. 100 m2, na którym chce posiać trawę. Teren jest nierówny, są lekkie dołki i górki. Chce go wyrównać. Wcześniej przejadę glebogryzarką. Mam pytanie jak i czym wyznaczyć poziom i spadki terenu i jak technicznie najlepiej i najsprawniej ukształtować teren pod trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 szeroka łata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sphinksus 15.06.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Dokładnie tak jak kolega wyżej pisze, możesz jeszcze sobie mniej więcej linkami wyznaczyć spadki, 100m2 to relatywnie mała powierzchnia i nie ma co specjalnie kombinowac. Rok temu tez musiałem poziomowa teren tylko pod basen nie trawnik i zrobiłem dokładnie w ten sposób, posiłkując się jeszcze poziomica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knuur 19.06.2020 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 tak też zrobie. To jest kawałek 20 m x 5. Chcę zrobić obrzeża trawnikowe z płyt chodnikowych długości 1m. Jak je montować? Aha i na końcu nawodnienie. Chce zrobić system kropelkowy, najprostszy. Możecie mi wskazać jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialka4 28.06.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Dobrze jest zniszczyć chwasty przed posianiem trawy- potem jest trudno. Wypada też położyć siatkę na krety- nie ma nic gorszego niż ich kopce na równym trawniku. Mogę polecić dobry poradnik o zakładaniu trawnika http://dzialka.bazafirmy.pl/kwiaty/zakladanie-pielegnowanie-trawnikow.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts