Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parterówka nad rzeczką

Recommended Posts

Czy sedes nie powinien być podpięty jako ostatnie urządzenie wychodzące ? gdzie podpiąć pion piętra kanalizy ?

3a3680fff04dd586.jpg

Mam bardzo dziwnie zaproponowane wyprofilowanie płyty przy drzwiach, co o tym sądzicie?

Nie da się tego zrobić innaczej?

1240a332c5c98ab8.jpg

Edytowane przez Drops2

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Zleciłem stan surowy i pojawił się problem. Ściany garażu i domu które powinny być oddylatowane zostały połączone prętami. Dostałem zalecenie zaizolowania pionowego z obu stron. Jednak nie rozwiąże to problemu mostka. Najlepiej było by te pręty usunąć. Pustaki izolacyjne , jakieś propozycje?

c0e97ae69ed716f5gen.jpg

Edytowane przez Drops2

Problem nie jest ekonomiczny tylko techniczny. Oczywiście, że liczyłem koszty eliminacji mostków. Stąd pytanie do mądrych głów, eliminacji nie biorę pod uwagę tylko kompensację. Szkoda miejsca na zadawanie pytań retorycznych. "...koszty ...się zwrócą?" , bo taniej wybudować jedną ścianę zamiast dwóch, ale czy koszty się zwrócą za wybudowanie dodatkowej ściany, taniej nie wybudować żadnej ściany między garażem to koszty się zwrócą. :D

• 2 years później...
Posiadamy już działkę w Saitamie i rozważamy budowę domu o konstrukcji stalowej, podobnego do tego, co oferuje Hebel Haus lub Toyota Home. Powierzchnia zabudowy wyniesie około 30 tsubo/100 m2, https://xender.vip/ a my rozważamy 3 piętra. Jaki byłby rozsądny budżet na to? Jeżeli ktoś budował coś podobnego to chętnie zapoznam się z Waszymi doświadczeniami. Edytowane przez lenenkash