kiepol 18.06.2020 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Witam. Proszę o pomoc. Zanim będzie pompa ciepła chciałbym położyć płytki i panele. Czy da się podpiąć jakiś bojler jeśli tak to jaki i czy z jakąś pompka? Podłogówka 120 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 18.06.2020 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Można kombinować z kotłem elektrycznym, najlepiej używanym ale sprawnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.06.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?243244-tymczasowe-wodne-ogrzewanie-elektryczne-domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 19.06.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Witam. Proszę o pomoc. Zanim będzie pompa ciepła chciałbym położyć płytki i panele. Czy da się podpiąć jakiś bojler jeśli tak to jaki i czy z jakąś pompka? Podłogówka 120 mkw. 1. kiedy podkład podłogowy cementowy czy anhydrytowy został ułożony /wylany? 2. Jakiej grubości jest podkład podłogowy? Pytam ponieważ wilgotność resztkowa zależy właśnie od tych parametrów i dodatkowo od klimatu jaki panował nad powierzchnią podkładu podłogowego. Przed zakupem czegolwiek do podgrzania wody powinno się wykonać pomiar wilgoci resztkowej podkładu podłogowego. Od wyniku tego ppomiaru i czasu jaki został do ułożenia płytek i laminatu. Ogrzewanie podłpogowe daje jedynie możliwość przyspieszenia wydalenia z podkładu podłogowego pary wodnej. Jezeli wilgoć resztkowa jest na poziomie 2,5%- można kłaść, a przy poniżej 2% także laminat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 19.06.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Witam. Proszę o pomoc. Zanim będzie pompa ciepła chciałbym położyć płytki i panele. Czy da się podpiąć jakiś bojler jeśli tak to jaki i czy z jakąś pompka? Podłogówka 120 mkw. Ciekawe ile takie wygrzewanie z COP1 będzie kosztować ? Nie lepiej najpierw PC i wygrzać nią, przy okazji testując? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.06.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ciekawe ile takie wygrzewanie z COP1 będzie kosztować ? Nie lepiej najpierw PC i wygrzać nią, przy okazji testując? Przy G12as jakieś 1100 zł za 5MWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 20.06.2020 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Przy G12as jakieś 1100 zł za 5MWh. Pod warunkiem, że ktoś podczas budowy ma G12as. W przypadku C11 za sam goły kilowat 5000x0,57 = 2850 plus opłaty dystrybucyjne itd. Już nie raz słyszałem i czytałem , że wygrzewanie posadzek sporo kosztuje, więc sobie położyłem (po 3ch tygodniach od zrobienia posadzek) gres pod zbiornikiem CWU i zainstalowano mi PC. Zbiornik stoi w miejscu, gdzie nie ma podłogówki, bo małe pomieszczenie jest ogrzewane rozdzielaczem i kilkoma dobiegami do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.06.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Pod warunkiem, że ktoś podczas budowy ma G12as. W przypadku C11 za sam goły kilowat 5000x0,57 = 2850 plus opłaty dystrybucyjne itd. Jak na etapie wygrzewania wylewek ma jeszcze C to najwyższy czas to zmienić na G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts