fotek2interia.eu 18.06.2020 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Hej, podłączyłem zasilanie do łącznika z oznaczeniem dzwonka z podświetleniem a na jego wyjściu na drugim przewodzie jest 87V bez naciskania klawisza , przy włączonym 240V względem uziemienia dlaczego na wyłączonym łączniku pojawia się nietypowe napięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 18.06.2020 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Bo masz nietypowy miernik, pokazujący coś tam.Weź analogowy albo ten swój podłącz równolegle np. z żarówką, to wyjdzie "szydło z worka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 18.06.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Hej, podłączyłem zasilanie do łącznika z oznaczeniem dzwonka z podświetleniem a na jego wyjściu na drugim przewodzie jest 87V bez naciskania klawisza , przy włączonym 240V względem uziemienia dlaczego na wyłączonym łączniku pojawia się nietypowe napięcie? Oczywiście uwzględniłeś to podświetlenie w szeregu z miernikiem i to że po naciśnięciu podświetlenie jest pomijane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 18.06.2020 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 wszystko spowodowane neonówką w przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotek2interia.eu 19.06.2020 04:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ale się nie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 19.06.2020 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ale się nie świeci Skoro nie świeci, to po co jest tam podświetlenie, i do czego niby służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotek2interia.eu 19.06.2020 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ja nie mam jeszcze dzwonka elektrycznego to może pojego zainstalowaniu zacznie świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 19.06.2020 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ja nie mam jeszcze dzwonka elektrycznego to może pojego zainstalowaniu zacznie świecić A musi być dzwonek? Przecież wystarczy w jego miejsce podłączyć oprawkę z żarówką, i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 19.06.2020 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 no nie świeci, ale błąd pomiarowy na drugim zacisku spowodowany neonówką mimo że jej elektrody nie są ze sobą połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 19.06.2020 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ja nie mam jeszcze dzwonka elektrycznego to może pojego zainstalowaniu zacznie świecić Narysuj sobie prosty schemat tego obwodu i będziesz wiedział dlaczego nie świeci. Jak ma świecić jak obwód nie jest zamknięty? Może z taką wiedzą przestań bawić się prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts