Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy dom

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Zakładam ten temat ponieważ nie wiem na jakie prace mogę sobie teraz pozwolić.

W domu jest elektryka, hydraulika, tynki i wylane podłogi. Dach zrobiony jeszcze w zeszym roku na wiązarze, położona dachówka.

Ogrzewanie będzie gazowe ale to dopiero ok lutego zrobią przyłacze. Czy jak na zime nie bedzie ogrzewania to mogę szpachlować ściany, podwieszać sufity z płyt GK, zrobić ocieplenie dachu? Elewacje planuje na wrzesień/październik. Może płytki?

Dziękuję z góry :)

A jak buduje to dla kogoś,a nie dla siebie,to może to robić?Podaj różnice i powody.

Poruszasz drazliwy temat mentalnosci :D

Dla siebie ma byc dobrze

Dla kogos/ na sprzedaz moze byc byle jak i po taniosci.

Meritum problemu, ale jak juz sie kupuje od developera: to najlepiej zeby bylo wszytsko prima sort.

Jak Kali ukrasc konia to dobrze, jak Kalemu ukradna konia to zle.

dokladnie ten mechanizm.

idac ta droga w sumie to ja powinienem to moje elewacje robic mega na odpieprz, z taniego byle czego. bo ja robie dla kogos przeciez zawsze :D

A jak buduje to dla kogoś,a nie dla siebie,to może to robić?Podaj różnice i powody.

Większość ludzi uważam za idiotów i wrednych, zapatrzonych w siebie egoistów. Jeżeli bspojrzec im głęboko w oczy, u większości widać tylko złotówki. Nie dałbym rady znaleźć w sobie chęci by się dla nich starać.

Młodzi inwestorzy wybierają okna w dużej firmie. Po serii ogólnego bajania (pardon - po części opisowej produktów), doradca zadaje sakramentalne pytanie: Państwo budują dla siebie czy na sprzedaż?

Hier ist ein Hund begraben.

Dlatego nigdy nie kupiłbym nic od ........... , gdy nie widziałem całego procesu inwestycyjnego.

Widziałem różne. Tanie z samego założenia i tak było w prospekcie, oraz mniej lub bardziej wypaśne co również przekładało się na cenę. To oczywiste.

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi :) Dom robię dla siebie :) pomysł z butlą wydaje się być ok :) elewacje zrobię na pewno. Płyty osb na strych jako podłoga i stelaż pod GK też zrobię. Jeśli będę dogrzewał to spokojnie zrobię resztę jeśli nie to poczekam na przyłącze i zrobię szpachlowanie, podwieszę sufit. Myślę, że taki układ jest ok?

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi :) Dom robię dla siebie :) pomysł z butlą wydaje się być ok :) elewacje zrobię na pewno. Płyty osb na strych jako podłoga i stelaż pod GK też zrobię. Jeśli będę dogrzewał to spokojnie zrobię resztę jeśli nie to poczekam na przyłącze i zrobię szpachlowanie, podwieszę sufit. Myślę, że taki układ jest ok?

tylko pamiętaj że ocieplenie układa się po robotach mokrych kiedy tynki i wylewki już sa suche. W przeciwnym razie istnieje duże ryzyko zawilgocenia materiału termoizolacyjnego nawet pomimo jego hydrofobizacji