Davidcz 19.06.2020 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Witam Wszystkich, Zakładam ten temat ponieważ nie wiem na jakie prace mogę sobie teraz pozwolić. W domu jest elektryka, hydraulika, tynki i wylane podłogi. Dach zrobiony jeszcze w zeszym roku na wiązarze, położona dachówka. Ogrzewanie będzie gazowe ale to dopiero ok lutego zrobią przyłacze. Czy jak na zime nie bedzie ogrzewania to mogę szpachlować ściany, podwieszać sufity z płyt GK, zrobić ocieplenie dachu? Elewacje planuje na wrzesień/październik. Może płytki? Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 20.06.2020 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Tak szczerze, jak robisz to dla siebie, to uważam, że należałoby odpuścić większość przedstawionych przez Ciebie tematów do czasu zrobienia ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 20.06.2020 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Tak szczerze, jak robisz to dla siebie, to uważam, że należałoby odpuścić większość przedstawionych przez Ciebie tematów do czasu zrobienia ogrzewania. A jak buduje to dla kogoś,a nie dla siebie,to może to robić?Podaj różnice i powody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.06.2020 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 A jak buduje to dla kogoś,a nie dla siebie,to może to robić?Podaj różnice i powody. Poruszasz drazliwy temat mentalnosci Dla siebie ma byc dobrze Dla kogos/ na sprzedaz moze byc byle jak i po taniosci. Meritum problemu, ale jak juz sie kupuje od developera: to najlepiej zeby bylo wszytsko prima sort. Jak Kali ukrasc konia to dobrze, jak Kalemu ukradna konia to zle. dokladnie ten mechanizm. idac ta droga w sumie to ja powinienem to moje elewacje robic mega na odpieprz, z taniego byle czego. bo ja robie dla kogos przeciez zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.06.2020 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 @Davidcz Wydzierżawiasz 4-6 butli 33 kg z propanem, podłączasz do kotła i masz ogrzewanie na zimę. W lutym /oby/ przezbrajasz kocioł na gaz ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 20.06.2020 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 A jak buduje to dla kogoś,a nie dla siebie,to może to robić?Podaj różnice i powody. Większość ludzi uważam za idiotów i wrednych, zapatrzonych w siebie egoistów. Jeżeli bspojrzec im głęboko w oczy, u większości widać tylko złotówki. Nie dałbym rady znaleźć w sobie chęci by się dla nich starać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.06.2020 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Młodzi inwestorzy wybierają okna w dużej firmie. Po serii ogólnego bajania (pardon - po części opisowej produktów), doradca zadaje sakramentalne pytanie: Państwo budują dla siebie czy na sprzedaż? Hier ist ein Hund begraben. Dlatego nigdy nie kupiłbym nic od ........... , gdy nie widziałem całego procesu inwestycyjnego. Widziałem różne. Tanie z samego założenia i tak było w prospekcie, oraz mniej lub bardziej wypaśne co również przekładało się na cenę. To oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Davidcz 20.06.2020 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi Dom robię dla siebie pomysł z butlą wydaje się być ok elewacje zrobię na pewno. Płyty osb na strych jako podłoga i stelaż pod GK też zrobię. Jeśli będę dogrzewał to spokojnie zrobię resztę jeśli nie to poczekam na przyłącze i zrobię szpachlowanie, podwieszę sufit. Myślę, że taki układ jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 21.06.2020 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Większość ludzi uważam za idiotów i wrednych, zapatrzonych w siebie egoistów. Jeżeli bspojrzec im głęboko w oczy, u większości widać tylko złotówki. Nie dałbym rady znaleźć w sobie chęci by się dla nich starać. Popatrz w lustro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 25.06.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi Dom robię dla siebie pomysł z butlą wydaje się być ok elewacje zrobię na pewno. Płyty osb na strych jako podłoga i stelaż pod GK też zrobię. Jeśli będę dogrzewał to spokojnie zrobię resztę jeśli nie to poczekam na przyłącze i zrobię szpachlowanie, podwieszę sufit. Myślę, że taki układ jest ok? tylko pamiętaj że ocieplenie układa się po robotach mokrych kiedy tynki i wylewki już sa suche. W przeciwnym razie istnieje duże ryzyko zawilgocenia materiału termoizolacyjnego nawet pomimo jego hydrofobizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Davidcz 29.06.2020 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 tylko pamiętaj że ocieplenie układa się po robotach mokrych kiedy tynki i wylewki już sa suche. W przeciwnym razie istnieje duże ryzyko zawilgocenia materiału termoizolacyjnego nawet pomimo jego hydrofobizacji Tynki suche, posadzki już prawie też a ocieplenie planuje na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts