Andrzej Wilhelmi 30.07.2020 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Takie podkładki należy stosować gdy jest tylko jedna śruba. W połączeniu jętki z krokwią powinna być śruba i dwa gwoździe lub dwa wkręty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.07.2020 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 W połączeniu jętki z krokwią powinna być śruba i dwa gwoździe lub dwa wkręty. Pozdrawiam.A są tylko 2 wkręty. Czyli to mogę samodzielnie łatwo poprawić, dodając śruby z podkładkami i nakrętkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.08.2020 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Rozumiem, że ten fragment ściany pomiędzy wyższą kondygnacją a półpiętrem także należy teraz docieplić? Cały ten zaznaczony na czerwono trójkąt? Raczej styropian niż wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.08.2020 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Dach w trakcie foliowania. Raczej z tej perspektywy ocena poprawności będzie trudna. Membrana dachowa to MDM VENTIA NEO 200 T. Nie jest to dziura, ale taki prześwit: A tutaj membrana złapana do komina zszywkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.08.2020 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Rozumiem, że ten fragment ściany pomiędzy wyższą kondygnacją a półpiętrem także należy teraz docieplić? Cały ten zaznaczony na czerwono trójkąt? Najpierw łaty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.08.2020 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Takie połączenie samymi wkrętami to też nie mam pewności, czy jest w takim miejscu wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.08.2020 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 Najpierw łaty. Pozdrawiam. A czy dobrze zrozumiałem dekarza, że termoizolacja w tym miejscu będzie mu potrzebna jeszcze przed układaniem dachówki w celu "okucia ściany"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 03.08.2020 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 A czy dobrze zrozumiałem dekarza, że termoizolacja w tym miejscu będzie mu potrzebna jeszcze przed układaniem dachówki w celu "okucia ściany"? Dobrze zrozumiałeś. Ja u siebie zrobiłem w podobnych miejscach wszystko, włącznie z tynkiem, bo po położeniu dachówki pomiędzy domem a garażem mam z 35cm i nie wyobrażałem sobie leżenia na dachówkach by to robić. Przed dachówkami miałem ok 15cm więcej miejsca i było nieco wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 03.08.2020 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Czy przed okuciem komina należałoby tu jeszcze dodatkowo owinąć membraną? Czy już tylko okucie i będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.08.2020 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Komin tak jak okno połaciowe powinien mieć własny kołnierz z folii i nie przymocowany zszywkami a przyklejony na silikon dekarski. Dodatkowo można okleić ten kołnierz specjalną taśmą do naprawiania folii. Natomiast co do pytania we wpisie #26 takie połączenie jest OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.08.2020 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Komin tak jak okno połaciowe powinien mieć własny kołnierz z folii i nie przymocowany zszywkami a przyklejony na silikon dekarski. Czy taśma butylowa też wchodzi w rachubę czy koniecznie silikon dekarski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.08.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Może być taśma butylowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.08.2020 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Jeszcze wracając do tego elementu znajdującego się u zbiegu dwóch połaci (nad niższą częścią garażową i wyższą częścią mieszkalną): to czy prawidłowe będzie takie jego okucie, wcinając się w styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.08.2020 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Idea dobra ale rysunek jest niepoprawny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.08.2020 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Rysunek jest mój na podstawie informacji od dekarza. A co jest złego? Potrzebne większe wcięcie w styropian? A może wcięcie powinno być w komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.08.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Połać jest prostopadła do ściany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.08.2020 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Wygląda na to, że podczas prac dekarze nieco uszkodzili membranę w kilkunastu miejscach. Dobrze, że mocno polało, to widać to w ten sposób. W jednym miejscu gdzie dostałem ręką, to palcem ściągnąłem kroplę wody od wewnątrz. Mają naprawiać taśmą Multi-Band Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.08.2020 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Przyjechały akcesoria. Mam nadzieję, że wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.08.2020 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.08.2020 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts