krzysiekuczaj 22.06.2020 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Posiadam dom z lat 90 , W tamtym roku ociepliłem ściany zewnętrzne bez piwnicy i przymierzam się do ocieplenia piwnicy. Ściany piwnicy są zagłębione w ziemi na wysokości ok 80 cm ( najwyższy punkt). Hydroizolacja pionowa to lepik + papa - w środku nigdy nie stwierdziłem wody. Czy jest sens odkopywać piwnicę i ocieplać styroporem ?? Czy z tego będą wymierne korzyści skoro piwnica nie jest ogrzewana ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 22.06.2020 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Jeżeli nie masz wody w piwnicy (a co z wilgocią?) i skoro nieogrzewana, to ja bym tego nie ruszał. A propos, jaką masz temperaturę w piwnicy zimą, a jaką latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts