Biedronka777 28.06.2020 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Dzień dobry. Jaką metodę polecacie wybrać do walki ze spuszczelem? Dom jest w stanie surowym zamkniętym, drewno było impregnowane natryskowo preparatem Kuprafung, w składzie budowlanym i potem jeszcze przez nas. Od ok. 2 tygodni pojawiają się na niej robaki, tj. spuszczel i prawdopodobnie kołatek. Znajdujemy dorosłe osobniki, nie widać otworów. Wygląda na to, że wychodzą od strony papy i nie ma jednego konkretnego miejsca, gdzie się kręcą. Dach jest duży. Czy w tej sytuacji skuteczniejsza jest fumigacja, nagrzewanie czy też mikrofale? Ktoś może wie, jaki to jest orientacyjny koszt? Znalazłam tylko info sprzed kilku lat, że fumigacja domu jednorodzinnego to 8-10 tys. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.06.2020 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 https://polska-org.pl/6280722,foto.html?idEntity=513026 W drugim komentarzu masz link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 28.06.2020 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Porządny tzn duży ozonator i puścić go na całą noc i na drugi dzień zapominasz o gryzoniach , reszta to półśrodki i szkoda na to kasy od Cińczyka sobie zamówić ze dwa takie po 15 gram to koszt jakieś niecałe dwie stówki a sprzęt pozostanie na kiedyś a wybije całe robactwo do nogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianL 04.11.2020 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) Witajcie, chciałbym odświeżyć temat, po różnych forach szukam opinii. Stosunkowo blisko mnie jest ta firma, która przeprowadza fumigację, na stronie piszą coś takiego: https://www.carsekt.pl/fumigacja/Napisałem do nich wiadomość i w przypadku spuszczela (musiałbym zamówić audyt, ale mówią, że to raczej spuszczel) odpisali, że to co mówi @kryzys czyli ozonowanie nie spełni swojej funkcji. Ozonowanie to bardziej do pojedynczych pomieszczeń typu gabinet stomatologiczny itp, do samochodu, do zabicia zapachów czy raczej dezynfekcji. Szacunkowa wycena była trochę niższa niż to pisze @Biedronka777 ale szczegółowa dopiero po audycie.I teraz pytanie: jak zweryfikować to co mówi firma? Miał ktoś z nimi do czynienia? @kryzys - czemu uważasz, że fumigacja to "półśrodek"? Widzę, że jest sporo firm, ale tą się interesuję, bo jest "pod ręką" tylko potrzebuję więcej informacji o niej lub o usłudze. Pozdrawiam Edit: @Bertha - dopiero teraz zobaczyłem, że link, o którym mówisz też ma logo tej samej firmy. To zdjęcie to jest ich praca? Masz może więcej informacji na temat samej usługi albo tej firmy? Edytowane 4 Listopada 2020 przez DamianL zobaczyłem dodatkowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.11.2020 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Wiem tylko że trwało chyba około miesiąca. Wiecej informacji może dostaniesz na parafii ul. Kościelna 2, 58-562 PodgórzynTelefon: 75-762-10-41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianL 04.11.2020 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Dziękuję, ciekawe czy i coś o tym powiedzą, bo to też sprzed 4 lat zdjęcie. Jutro postaram się spróbować pod tym numerem. Tymczasem jeśli ktoś miałby więcej informacji, chętnie przyjmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymczasem 15.11.2022 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Dzień dobry.Czy ktoś idąc za radą użytkownika @kryzys stosował ozonator? Jeśli tak, z jakim skutkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts