Angelika9 29.06.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Dzień dobry,Co sądzą Państwo o poniższym projekcie? Chcę doradzić się osób, które budowę mają już za sobą i wiedzą na co zwrócić uwagę. https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-kalateach-6-mb8220c017d425 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2020 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 wielka chata z mało ustawnymi pokojami na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika9 30.06.2020 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Podpowiez mi proszę, dlaczego te pokoje są mało ustawne według Ciebie? Jaki Ty polecasz projekt? I bardziej parterowy czy piętrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2020 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 pokoje na poddaszu mają same skosy - trudno wstawić pełnowymiarową szafę. Dom parterowy jest na pewno wygodniejszy z powodu braku schodów, ale wymaga większej działki i przy takim metrażu jest droższy w budowie. Natomiast przy dachu dwuspadowym masz szanse wstawić normalne okna w ścianach szczytowych i więcej jest ścian pełnej wysokości.Niestety, okna połaciowe są i droższe i mniej funkcjonalne (np. bardziej nagrzewa się wnętrze, jest głośniej w czasie deszczu) - lepiej aby nie były jedynymi oknami w pomieszczeniu - zwłaszcza pokojach dzieci. Dom piętrowy - zaleta, że masz normalne okna i normalną wysokość pomieszczeń, bez skosów. Za to dom jest wyższy i bardziej przysadzisty, co nie wszędzie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika9 30.06.2020 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Niestety domy parterowe nie podobają mi się wizualnie, ja wiem ze to praktyczne mieć wszystko na jednym poziomie, no ale nie mogę się przekonać. Skoro tak ciężko na niego pracuję to bardzo chcę, żeby mi się podobał także z zewnątrz. No i kwestia działki, parterowe wymagają większej powierzchni zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2020 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 ja nie namawiam na żaden z tych typów. Wskazuję ich podstawowe wady i zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts