Realun 01.07.2020 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) Dzień dobry Zwracam się do Was z prośbą o fachową radę. Mieszkam w 4 piętrowym bloku. Wcześniej nade mną żyła rodzinka i nie doświadczałem żadnych uciążliwych dźwięków. Sąsiedzi się wyprowadzili, w ich miejsca wprowadziła się nowa osoba. Któregoś razu wieczorem słyszałem stukanie i pukanie. Dochodziło z ubikacji nade mną. Kilkakrotnie słyszałem była spuszczana woda. Wywnioskowałem, że nowy sąsiad coś grzebie w ustawieniach spłuczki. Od tamtego czasu za każdym razem gdy spuści wodę to słyszę to tak, jakby toaleta znajdowała się u mnie w pokoju - łazienka jest za ścianą. U poprzedników dźwięk spłukiwania słyszałem jedynie gdy sam korzystałem z toalety. A tak u mnie w pokoju co najwyżej ledwie było słychać i to wtedy gdy wszędzie była cisza. U nowego sąsiada odnoszę wrażenie woda spłukuje się z większą mocą. Jakby ustawił za mocne ciśnienie? Ostry szum wody rozpoczyna się w chwili zebrania zawartości kibelka i dalej gdy spada w rury. W ciągu dnia mimo że wyraźny, nie przeszkadza mi ten dźwięk spłukiwania. Za to w nocy mnie to budzi i nie pomagają zatyczki. Pytanie co Waszym zdaniem zrobił sąsiad, że tak to słychać? Chcę delikatnie z nim poruszyć ten temat, ale nie wiem jak opisać sytuację by wiedział o co chodzi. Edytowane 1 Lipca 2020 przez Realun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.07.2020 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Przymocował na sztywno rurę od spłuczki do ściany. Słychać jak spłuczką się napełnia i jak spłukiwana jest woda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.07.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Coś wisiało w powietrzu, może było mocowane obejmami z gumą a pomysłowy dobromir zalał wszystko betonem lub "lepiej" - gipsem Mógł pianą, lecz jest droższa a on oszczędny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts