ezg2014 03.07.2020 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Przy siatce mam różę, która bardzo się rozrosła. Jej gałęzie zwisają ponad pasem kory , który biegnie wzdłuż siatki. Gałęzie zwisają prawie do ziemi. Róża ma piękne kwiaty i trochę szkoda mi ją przycinać. Zastanawiam się , czy może zainstalować łuk ogrodowy (pergolę itp.) na trawie obok kory. A może tunel? Nie widziałem nigdzie łuków zainstalowanych w ten sposób. Gałęzie róży biegłyby nad korą do łuku. Sam nie wiem.... Może jednak przyciąć? Poniżej rysunek całej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.07.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Możesz również zainstalować może podporę wzdłuż ogrodzenia, a róże rozstawić na prawo i lewo ? nie musisz robić budowli 3D ale 2D Płasko i "obrazowo"To też rozwiązanie po przekwitnięciu ładnie ją przyciąć i poprowadzić właśnie w ten sposób tym bardziej, że to róża - która cięcie lubi i wtedy ładniej kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 05.07.2020 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Rzeczywiście trzeba zrobić 2D. Pomysł z pergolą bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.07.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 niekoniecznie, za to wymagałoby bardziej rozbudowanego podejścia - tak by z tej pergoli korzystać. Na przykład jako miejsca na zaciszną ławkę, huśtawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts