Manfred_86 03.07.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Witam, zrobiłem wykop pod dom i na 1/3 jego części mam kamień, piaskowiec chyba. Jest on dość gruby, średnio jakieś 10cm ale są sztuki i po 30cm. Teraz wykop pod ławy robię kilofem i wybieram łopatą. Niestety nie jestem w stanie wybrać wszystkiego na równo, bo kamienie po prostu wyrywając się naruszają grunt wokoło i zostawiają dziury. Pytanie co z takim fantem zrobić? Przeleciec to zagęszczarka, a chudziak przykryje nierówności? Czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 04.07.2020 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Najlepiej jesli masz juz swoj docelony poziom to usun wszystkie luzne czesci gruntu aby zostal tylko ten zwarty.dolkow po kamieniach nie rownaj tylko zalej wszystko chudziakiem na wymagana wysokosc, bedzie bardzo dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manfred_86 04.07.2020 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Ciężko takie coś powybierać, ruszysz jeden kamień, to 3 następne się ruszaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.07.2020 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Miałem podobnie u mnie pod płytą fundamentową. Dodatkowo u mnie na poziomie łupka już były sączenia wody (głębokość wykopu - ok. 3 metry). Zalałem to betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manfred_86 05.07.2020 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Ale nie zageszczales? Mój kierbud niby powiedział żeby przeleciec skoczkiem w miejscach których jest kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.07.2020 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Nie, kamienia nie zagęszczałem. Czy to się w ogóle da? U mnie był łupek i próba zagęszczania kończyłaby się jego kruszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts