edward93 04.07.2020 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Witajcie szukam jakiegoś nie drogiego lasera krzyżowego z kątami na 90% to osadzenia listw podtynkowych. Laser ma być aby do użytku własnego nie zależy mi na jakimś drogim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edward93 17.07.2020 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Bump.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 04.09.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Mam taki, nie narzekam. https://pl.aliexpress.com/item/4000266829906.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65935c0fnuOgVv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.09.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 (edytowane) Faktycznie jest wystarczająco dobry? Sam zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego, niekoniecznie do tynkowania. Bo ten filmik nie zachęca do kupna, jeśli to ten sam laser: Edytowane 4 Września 2020 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.09.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Znajomy Piotr Kubiak - Laser Tools - przekot od wszystkiego co pomiarowe i wyznaczajace i malo tego taki "normalny czlowiek" ktory doradzi nie to na czym najlepiej zarabia, tylko to co faktycznie zrobi robote. Nie wiem czy ma rozwiazania dla "majsterkowiczow" raczej dla wykonawcow i pro wykonawcow ale zapytac mozna. tylko rozmiawiac trzeba normalnie a nie a po ile i co w promocji nasze zakupy u niego wygladaly tak: (M- Med-bud , L-Laser Toools) M: Piotrus potrzebny mi jakis taki konkret dalmierz do pomiarow na elewacjach, wez no wybierz cos fajnego, co mnie nie bedzie wkurzac, czym zrobie wszytstkie pomiary nawet jak bede sam na budowie , bez rusztowania i w sloneczny dzien. L: no dobra a jaki masz budzet na to ? M : nie wiem... wez cos wybierz co zadziala, wiesz do czego bede tego uzywac i jakie mam warunki. jak musi kosztowac wiecej to wybierz mi cos lepszego drozszego, cos co sie po roku nie rozpadnie i faktycznie bede mogl tym pracowac a nie meczyc sie albo czekac az mi slonce za chmure zajdzie. L: no dobra poczekaj chwile zobaczymy co bedzie fajne a nie bedzie kosztowalo jakos duzo. Ok, wez sobie Leica disto 510 + statyw w zestawie w walizce i masz sprzet gdzie zmierzysz wszystko, w kazdych warunkach na kazdym domu jednorodzinnym i malych blokach. Zrobie Ci rabat jakis i zmiescisz sie w 2500 netto i masz sprzet ktorym juz mozesz pracowac do emerytury o ile nie zgubisz/ nie ukradna Ci. M : dobra dawaj. na drugi dzien przyjechal. i faktycznie - robi robote jak nie wiem co. ten model: https://www.laser.tools/pl/p/Leica-Disto-D510-Dalmierz-laserowy/1419 A teraz zupelnie niedawno byly potrzebne 2 krzyzowe lasery i podobnie: M: Piotrus 2 krzyzowe lasery potrzebne, ale tym razem mamy budzet okreslony trzeba sie zmiescic w 2 kola za sztuke brutto L: no dobra ale to bez sensu, wez doloz pare zlotych i kup geo6 xl bo kilka stowek - a mega roznica, w tych progach cenowych masz najlepsze urzadzenie, najblizsze kolejne bedzie juz kosztowalo kolo 4-4,5k wiec nie ma sie co zastanawiac. M: ok, dawaj 2 dni i przyszly 2 szt tych https://www.laser.tools/pl/p/geoFENNEL-Geo6-XR-GREEN-Laser-liniowy/2343 takze tak to... jak sie ma fajnych partnerow handlowych to zupelnie inne standardy obslugi sa Piotrkowi teraz generalnie w zyciu prywatnym sie posypalo troche.... https://pomagam.pl/walka-o-szymka?fbclid=IwAR3dOENLj_vuHZzluw-sHhtSP_4WI2XzIluqUts9J6FM4yKRlisKeRSAAOM ale pracuje na ile moze i ogarnia, wiec przy okazji jakby ktos cos potrzebowal, to chlopakowi kazdy zakup u niego robi robote, a przyslowiowe 2 dychy jakby ktos mu wrzucil na zrzutke - to tez by sie nic nie stalo. Z gory dziekuje Piotrek 606671777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.09.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 No tak, ale to jednak sprzęty dla profesjonalistów. Ich koszt zwraca się nabywcy poprzez ułatwienie pracy. A tu raczej chodzi o takie "lepsze zabawki" dla amatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.09.2020 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 No tak, ale to jednak sprzęty dla profesjonalistów. Ich koszt zwraca się nabywcy poprzez ułatwienie pracy. A tu raczej chodzi o takie "lepsze zabawki" dla amatorów. mysle ze lepsze zabawki dla amatorow tez ma, a poza tym zadzownic zapytac - pewnie cos podpowie. I mysle ze w tych tematach ma wiecej wiedzy niz my wszyscy na tym forum razem wzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 05.09.2020 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Tak, za 250 zł masz funkcjonalne urządzenie. Można kupić za 10 razy więcej jak kolega poniżej proponuje tylko pytanie brzmi po co? Moja sztuka działa, po mnie kupił tez kolega i jego sztuka też działa. Z oczywistych powodow filmików nie robimy - bo nam działa, wiesz, zawsze sie moze trafic sztuka uszkodzona. Ew gostek nie doczytał instrukcji i próbuje uruchomić laser przy przechyle większym niż bodajze 3 stopnie - wtedy swiatełka nie ma, trzeba go wstępnie wypoziomować na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.09.2020 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Widzę, że w tym samym sklepie jest też wersja 4D, 16 linii:https://pl.aliexpress.com/item/4000024642800.htmlDo czego to się przydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 06.09.2020 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Dodatkowa dolna linia - możesz wyznaczac dolny poziom - bardzo nisko. W innym przypadku wyznaczylbys linie wyzej i musialbys ja dodatkowo przenieść w dół.Czy to niezbednie konieczne to juz kazdy sobie sam rozwazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.09.2020 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Mam taki, nie narzekam. https://pl.aliexpress.com/item/4000266829906.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65935c0fnuOgVv A czy cokolwiek widać w ciągu dnia, czy trzeba zaciemnić pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 06.09.2020 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Co? Skąd taki pomysł OK, to kosztuje niecałe 3 stówki ale to nie jest zabawka. To użyteczne urządzenie. Mam wersję z zielonym laserem i używam go normalnie, kumpel swoim zrobił w lipcu pergole. W dzień, nie w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.09.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Pytam, bo czytałem, że w przypadku droższych urządzeń laser bywa kiepsko widoczny przy dużej jasności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 06.09.2020 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Mialeś na myśli tańszych? No to potrzebujesz droższe urządzenie, będziesz spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.09.2020 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Tak, tańszych, ale droższych niż ta Hilda z Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 06.09.2020 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 (edytowane) Kup droższe Masz tutaj jeszcze opinię jakiegoś gostka. https://www.pepper.pl/promocje/laser-samopoziomujacy-hilda-12-linii-z-wysylka-z-polski-at-aliexpress-279103 Edytowane 6 Września 2020 przez adamdudzik zmiana tresci, dodanie nowej tresci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.09.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Kup droższe skonsultuj sie z Piotrkiem ktory sie na tym zna jak mu powiesz do czego bedziesz tego uzywac to albo znajdzie Ci cos od siebie, albo np powie "Ty... w Lidlu ostatnio mieli na promce za 199 " i w sumie taki zrobi Ci robote i taki kup wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.09.2020 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Kup droższe No dobra. Zamówiłem Hildę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 09.09.2020 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 No dobra. Zamówiłem Hildę. Bedziesz zadowolony Pamiętaj że zeby skutecznie wyłączyć Hilde musisz jej wyciagnac baterie:) Pokrętło to blokada mechanizmu poziomującego, możesz hilde włączyć z blokada - przytrzymaj (przycisków nie trzeba wciskać, wystarczy przyłożyć palec - Chińczyki o tym pomyślały żeby nie stracić efektów pracy wciskaniem jakichs przycisków i ryzykowaniem poruszenia lasera) palec na przycisku OUT i masz laser z blokadą do prowadzenia linii skośnych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.09.2020 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Czyli wyłączenie urządzenia przez wyjęcie baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts