Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Laser do tynkowania

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Znajomy Piotr Kubiak - Laser Tools - przekot od wszystkiego co pomiarowe i wyznaczajace i malo tego taki "normalny czlowiek" ktory doradzi nie to na czym najlepiej zarabia, tylko to co faktycznie zrobi robote.

Nie wiem czy ma rozwiazania dla "majsterkowiczow" raczej dla wykonawcow i pro wykonawcow ale zapytac mozna.

tylko rozmiawiac trzeba normalnie :D a nie a po ile i co w promocji :D

nasze zakupy u niego wygladaly tak: (M- Med-bud , L-Laser Toools)

M: Piotrus potrzebny mi jakis taki konkret dalmierz do pomiarow na elewacjach, wez no wybierz cos fajnego, co mnie nie bedzie wkurzac, czym zrobie wszytstkie pomiary nawet jak bede sam na budowie , bez rusztowania i w sloneczny dzien.

L: no dobra a jaki masz budzet na to ?

M : nie wiem... wez cos wybierz co zadziala, wiesz do czego bede tego uzywac i jakie mam warunki. jak musi kosztowac wiecej to wybierz mi cos lepszego drozszego, cos co sie po roku nie rozpadnie i faktycznie bede mogl tym pracowac a nie meczyc sie albo czekac az mi slonce za chmure zajdzie.

L: no dobra poczekaj chwile zobaczymy co bedzie fajne a nie bedzie kosztowalo jakos duzo. Ok, wez sobie Leica disto 510 + statyw w zestawie w walizce i masz sprzet gdzie zmierzysz wszystko, w kazdych warunkach na kazdym domu jednorodzinnym i malych blokach. Zrobie Ci rabat jakis i zmiescisz sie w 2500 netto i masz sprzet ktorym juz mozesz pracowac do emerytury o ile nie zgubisz/ nie ukradna Ci.

M : dobra dawaj.

na drugi dzien przyjechal. i faktycznie - robi robote jak nie wiem co.

ten model:

https://www.laser.tools/pl/p/Leica-Disto-D510-Dalmierz-laserowy/1419

A teraz zupelnie niedawno byly potrzebne 2 krzyzowe lasery i podobnie:

M: Piotrus 2 krzyzowe lasery potrzebne, ale tym razem mamy budzet okreslony trzeba sie zmiescic w 2 kola za sztuke brutto

L: no dobra ale to bez sensu, wez doloz pare zlotych i kup geo6 xl bo kilka stowek - a mega roznica, w tych progach cenowych masz najlepsze urzadzenie, najblizsze kolejne bedzie juz kosztowalo kolo 4-4,5k wiec nie ma sie co zastanawiac.

M: ok, dawaj

2 dni i przyszly 2 szt tych

https://www.laser.tools/pl/p/geoFENNEL-Geo6-XR-GREEN-Laser-liniowy/2343

takze tak to... :D jak sie ma fajnych partnerow handlowych to zupelnie inne standardy obslugi sa :D

Piotrkowi teraz generalnie w zyciu prywatnym sie posypalo troche....

https://pomagam.pl/walka-o-szymka?fbclid=IwAR3dOENLj_vuHZzluw-sHhtSP_4WI2XzIluqUts9J6FM4yKRlisKeRSAAOM

ale pracuje na ile moze i ogarnia, wiec przy okazji jakby ktos cos potrzebowal, to chlopakowi kazdy zakup u niego robi robote, a przyslowiowe 2 dychy jakby ktos mu wrzucil na zrzutke - to tez by sie nic nie stalo. Z gory dziekuje

Piotrek 606671777

No tak, ale to jednak sprzęty dla profesjonalistów. Ich koszt zwraca się nabywcy poprzez ułatwienie pracy.

A tu raczej chodzi o takie "lepsze zabawki" dla amatorów.

mysle ze lepsze zabawki dla amatorow tez ma, a poza tym zadzownic zapytac - pewnie cos podpowie. I mysle ze w tych tematach ma wiecej wiedzy niz my wszyscy na tym forum razem wzieci :D

Tak, za 250 zł masz funkcjonalne urządzenie. Można kupić za 10 razy więcej jak kolega poniżej proponuje tylko pytanie brzmi po co?

Moja sztuka działa, po mnie kupił tez kolega i jego sztuka też działa. Z oczywistych powodow filmików nie robimy - bo nam działa, wiesz, zawsze sie moze trafic sztuka uszkodzona. Ew gostek nie doczytał instrukcji i próbuje uruchomić laser przy przechyle większym niż bodajze 3 stopnie - wtedy swiatełka nie ma, trzeba go wstępnie wypoziomować na podstawce.

Kup droższe :)

skonsultuj sie z Piotrkiem ktory sie na tym zna :D

jak mu powiesz do czego bedziesz tego uzywac to albo znajdzie Ci cos od siebie, albo np powie "Ty... w Lidlu ostatnio mieli na promce za 199 " i w sumie taki zrobi Ci robote :D

i taki kup wtedy :D

No dobra. Zamówiłem Hildę. :)

Bedziesz zadowolony

Pamiętaj że zeby skutecznie wyłączyć Hilde musisz jej wyciagnac baterie:)

Pokrętło to blokada mechanizmu poziomującego, możesz hilde włączyć z blokada - przytrzymaj (przycisków nie trzeba wciskać, wystarczy przyłożyć palec - Chińczyki o tym pomyślały żeby nie stracić efektów pracy wciskaniem jakichs przycisków i ryzykowaniem poruszenia lasera) palec na przycisku OUT i masz laser z blokadą do prowadzenia linii skośnych itp.