Arla20 06.07.2020 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Hej, Chciałabym coś zmienić/dodać w mojej małej sypialni. Jedną ścianę mam wyłożoną tapetą imitującą deski, cała sypialnia jest stonowana w bieli i drewnie, z dodatkiem szarości i pudrowego różu. Spokojna i mam wrażenie za spokojna. Pomyślałam, że mogłabym ją "ożywić" i coś powiesić na ścianie gdzie jest tapeta (w zasadzie tylko tam jest miejsce), np. serię obrazów z liśćmi monstera, ale obawiam się, że takie połączenie zaburzy urok tapety, jakkolwiek to brzmi Czy to dobry pomysł wieszać obrazy na tapecie, na której już coś się dzieje (wzór deski przeplata się bielonym drewnem, szarościami i delikatnym różem)? Dodam, że przy wytapetowanej ścianie stoi tylko łóżko sypialniane i biurko. Proszę o poradę bardziej doświadczonych ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 06.07.2020 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Ale Pani Arla20 tajemnicza. Możeby tak fotke wrzucić. Oczywiście ściany z tapetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.07.2020 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 przy wieszaniu obrazu na tapecie stosuje się często szerokie passe-partout, które dystansuje od siebie dwa wzory. przykład: prosze pomyśleć o kolorze czarnym w dodatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arla20 07.07.2020 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 przy wieszaniu obrazu na tapecie stosuje się często szerokie passe-partout, które dystansuje od siebie dwa wzory. przykład: prosze pomyśleć o kolorze czarnym w dodatkach. Bardzo dziękuję za poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 13.07.2020 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 A może zmienić tapetę imitującą deski w prawdziwą drewnianą ścianę? To doda wnętrzu autentyczności i pazura. Taka ściana zmieni akustykę wnętrza, jego zapach i klimat i zasłanianie nudnej tapety obrazkami, nie będzie już potrzebne. Dla domowej galerii zdjęć natomiast najlepszym tłem jest gładka ściana, wtedy najlepiej byłoby pozbyć się tapety i pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 13.07.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 (edytowane) jego zapach O,rzecznik teraz w obrazach siedzi. Może się w końcu wypowie o tym ciągnącym się smrodzie? Gdzie jest Rzecznik Śnieżka: tutaj: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362370-aran%C5%BCacja-%C5%82azienki&p=7928515#post7928515 projektuje łazienki. Chyba, że to nie te Rzecznik..... https://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&p=7929735&viewfull=1#post7929735 Mamy rok 2020 a problem jest nadal aktualny. Po pomalowaniu ścian gruntem, następnie farbą Śnieżka nie było problemu jednak kiedy pojawiły się pierwsze cieplejsze dni i wpuszczamy powietrze przez otwarte okno, ściany zaczynają śmierdzieć kocim moczem. Sytuacja dotyczy tylko pomieszczeń gdzie użyłem tego gruntu. Z jakiegoś powodu grunt wchodzi w reakcję z temperaturą i wilgotnością powietrza. Póki co Śnieżka dostała komentarz na profilu Facebook, zobaczymy czy coś odpiszą. Dodzwonić się teraz nie ma możliwości a zapewne pisanie maila nic nie da. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&p=7935865&viewfull=1#post7935865 Edit: No i po odpowiedzi... Edytowane 13 Lipca 2020 przez Dziesiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts