Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tapeta a obrazy

Arla20

Recommended Posts

Hej,

Chciałabym coś zmienić/dodać w mojej małej sypialni. Jedną ścianę mam wyłożoną tapetą imitującą deski, cała sypialnia jest stonowana w bieli i drewnie, z dodatkiem szarości i pudrowego różu. Spokojna i mam wrażenie za spokojna. Pomyślałam, że mogłabym ją "ożywić" i coś powiesić na ścianie gdzie jest tapeta (w zasadzie tylko tam jest miejsce), np. serię obrazów z liśćmi monstera, ale obawiam się, że takie połączenie zaburzy urok tapety, jakkolwiek to brzmi ;) Czy to dobry pomysł wieszać obrazy na tapecie, na której już coś się dzieje (wzór deski przeplata się bielonym drewnem, szarościami i delikatnym różem)? Dodam, że przy wytapetowanej ścianie stoi tylko łóżko sypialniane i biurko.

Proszę o poradę bardziej doświadczonych ode mnie :)

A może zmienić tapetę imitującą deski w prawdziwą drewnianą ścianę? To doda wnętrzu autentyczności i pazura. Taka ściana zmieni akustykę wnętrza, jego zapach i klimat i zasłanianie nudnej tapety obrazkami, nie będzie już potrzebne. ;) Dla domowej galerii zdjęć natomiast najlepszym tłem jest gładka ściana, wtedy najlepiej byłoby pozbyć się tapety i pomalować

jego zapach

O,rzecznik teraz w obrazach siedzi.

Może się w końcu wypowie o tym ciągnącym się smrodzie?

Gdzie jest Rzecznik Śnieżka:

tutaj:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362370-aran%C5%BCacja-%C5%82azienki&p=7928515#post7928515

projektuje łazienki.

Chyba, że to nie te Rzecznik.....

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&p=7929735&viewfull=1#post7929735

Mamy rok 2020 a problem jest nadal aktualny. Po pomalowaniu ścian gruntem, następnie farbą Śnieżka nie było problemu jednak kiedy pojawiły się pierwsze cieplejsze dni i wpuszczamy powietrze przez otwarte okno, ściany zaczynają śmierdzieć kocim moczem. Sytuacja dotyczy tylko pomieszczeń gdzie użyłem tego gruntu. Z jakiegoś powodu grunt wchodzi w reakcję z temperaturą i wilgotnością powietrza. Póki co Śnieżka dostała komentarz na profilu Facebook, zobaczymy czy coś odpiszą. Dodzwonić się teraz nie ma możliwości a zapewne pisanie maila nic nie da.

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&p=7935865&viewfull=1#post7935865

Edit: No i po odpowiedzi...

Edytowane przez Dziesiatka