Bartek666 06.07.2020 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Witam! jestem na etapie ocieplenia poddasza; wszędzie daję wełnę 28 cm ( 18 + 10 ) isover super mata. Mam taki problem że między ścianami działowymi a jętką jest około 40 cm; wykonawca zaproponował dać 10 cm bezpośrednio na sufit podwieszany i 18 cm między jętki, co za tym idzie zostanie pewnie około 20/30 cm pustej przestrzeni między warstwami wełny.. czy to prawidłowe wykonanie ??? Dodam, że ściany między krokwiami będą ocieplone do samego szczytu, tyle, że powyżej sufitu ( w części nieużytkowej) jedynie 18 cm. Bardzo proszę o pilną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_TG 02.08.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Znalazłeś odpowiedź na to pytanie? Mam ten sam problem i chce zrobić dokladnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.08.2021 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 A dlaczego chcecie tak zrobić?W czym problem zrobić zgodnie z projektem i zostawić pustkę pod wełną, a nie między warstwami wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_TG 02.08.2021 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 U mnie to wynika jak u kolegi ze zbyt niskich ścianek działowych. Tj. Podniosłem ściankę kolankowa, a działowych juz nie. Gdybym dal druga warstwę wełny bezpośrednio pod jetki wtedy sufit nie stykał by się ze ścianami działowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.08.2021 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Możesz chyba dać obydwie warstwy wełny pod jętkami, jedna na drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 31.08.2021 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 osobiście układałbym wełnę bezpośrednio na konstrukcji sufitu podwieszanego. Nie jeste zalecane układanie wełne z przestrzenią między nimi. Najlepiej izolowac po obrysie pomieszczeń ogrzewanych żeby nie dogrzewać nieużytkowych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 31.08.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Nie zaleca sie a nawet nie nalezy ukladac welny z pustka miedzy 2 warstawami, sa 2 wyjscia albo mocniejsza konstrukcja i welna lezy na niej warstwami (najlepiej ukladac od gory) albo dlugie wieszaki i 3 warstwy welny, pierwsza dobrej jakosci miedzy jetki, druga jako wypelniacz, w poprzek i 3 znowu dobrej jakosci w odwrotnym kierunku, ja tak zrobilem bo chcialem ukladac od dolu, wieszaki jakie znalazlem to chyba 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts