Amigo1234 08.07.2020 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Witam,Muruje akurat ściany fundamentowe i mam pytanie czy lepiej przewody na pompę ciepła wpuszczać przesz ściany fundamentowe albo ściany zewnętrzne ? Dziękuje z góry.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.07.2020 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Ściana fundamentowa powinna kończycć się równo z chudziakiem. Na to hydroizolacja, której dziurawienia lepiej unikać. A na to styropian po środku którego najlepiej ciągnąć rury do PC - i na tym poziomie wyjście na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amigo1234 08.07.2020 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.07.2020 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 (edytowane) A na to styropian po środku którego najlepiej ciągnąć rury do PC - i na tym poziomie wyjście na zewnątrz. Trochę ciężko to widzę, ciągnąć rurkę Cu gazową niespełna fi19 w takim styro. Choćby był tam nawet hdpe. Nieosiągalne. Chyba że jest dogadany z chłodnikiem, który mu to pociągnie na etapie układania styro. W co wątpię. Edytowane 8 Lipca 2020 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.07.2020 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Mi została rura peflex fi90 od wentylacji. W środku w miarę gładka. Dałem w styropian pod wylewkę i wciągnęli sobie potem nią rury i kable. Oczywiście szła w miarę prosto bez dużych łuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.07.2020 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Mi została rura peflex fi90 od wentylacji. W środku w miarę gładka. Dałem w styropian pod wylewkę i wciągnęli sobie potem nią rury i kable. Oczywiście szła w miarę prosto bez dużych łuków. Jakie rury? Od gazu, czy wody? Jeśli to drugie, to nie ma problemu. Gazowe, to nie jest tak prosto, jak się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.07.2020 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Gazowe między jednostkami zewn. i wewn. Poszło z nimi gładko i szybko. Nie wiem jak przewody zasilające potem, bo mnie przy tym nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.07.2020 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Chyba że jest dogadany z chłodnikiem, który mu to pociągnie na etapie układania styro. W co wątpię. Kładzie kiedy chce (najlepiej po hydroizolacji - chociaż nie koniecznie, ale później trochę z hydroizolacją trzeba uważać. Najlepiej w arocie żeby jakaś ekipa nie zdeptała. Nie trzeba do tego chłodnika - bo co to za filozofia puścić rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts