Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy!projekt pokoju dziecięcego dla dwójki dzieci

Recommended Posts

Witam serdecznie, bede wdzięczna wszystkim dobrym duszom za pomoc lub przesłanie pomysłów na ułożenie funkcjonalne w pokoiku dziecięcym mieżącym 2,90 na 2,90 cm:

Dużej szafy pax

łóżka piętrowego dla dwójki dzieci

biurka do prac dla dwójki dzieci z krzesłami

półek na książki, lub regałów

byc może wasze koncepcje będą bardziej interesujące od mojej

pod oknem będzie regał ikea kallax więc to moejsce jest zajęte na szerokośc 180 cm

z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi, pokoik jest malutki, dzieci 2 lata i drugie w drodze:):D

pokój dzieci.jpg

Jeśli szukasz kogoś kto dobrze to zaaranżuje to polecam [sPAM]l. Ja z nimi urządzałem kuchnię i łazienkę i wyszły na prawdę świetnie, a te pomieszczenia nie są w ogóle ustawne i myślałem że nic z tego nie będzie. Na szczęście jest i ładnie i praktycznie Edytowane przez Elfir
reklama

• 3 weeks później...

Urządzenie pokoju dziecięcego raz na zawsze nie jest metodą, która się sprawdzi. Dzieci rosną, a pokój się zmienia dostosowując do ich potrzeb. Dwie propozycje na kolejnych rysunkach przedstawiające jak by to mogło wyglądać.

Rys1. Maluchy potrzebują przede wszystkim miejsca do zabawy. Regał z ikea będzie świetnym miejscem do przechowywania zabawek w zasięgu maluczkich. Na rysunku jest wprawdzie sugerowane piętrowe łóżko, ale pewnie lepiej byłoby je zamienić wstępnie na zwykłe dwa łóżeczka w mniejszych rozmiarach. W pokoju zmieścił się także stolik i dwa krzesełka mamut (także z ikea) oraz pojemna komoda na ubrania. Gdy dzieci wejdą w okres szkolny pokój na pewno zmieni się. Rys 2 przedstawia pokój uczniów z dużym blatem roboczym pod oknem oraz zabudową. W tym pokoju łóżko piętrowe będzie praktycznym rozwiązaniem, oszczędzającym miejsce. Aranżując pokoje dziecięce warto pamiętać o zasadzie optycznego powiększania przestrzeni przy pomocy jasnych kolorów zarówno ścian jak i wyposażenia. Dzieci świetnie funkcjonują w otoczeniu barw pastelowych i złamanych bieli. Monotonię barw świetnie przełamią wyraziste dodatki lub wybrane elementy wyposażenia.

3.jpg3a.jpg