Franek86 08.07.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Witam, mam pytanie: chce wziąć kredyt hipoteczny 350 tys. Czy mi starczy na budowę nastepujacego domu mokka 3 (85 m2 powierzchnia całkowita, parterowa, strop drewniany, dwuspadowy, bez kominka, zadaszony taras, ogrzewanie podłogowe na pellet, opaska), system zlecony, działkę z przyłączami mam, średni standart, pod klucz z kuchnią pod zabudowę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 08.07.2020 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Moim zdaniem wróżenie z fusów. Masz działkę, przyłącza ok to już sporo. Czy 350 tys starczy...budując samemu moim zdaniem na bank, ale przy systemie zleconym. Powinno starczyć jeśli będziesz sam pilnował materiałów itp Wszystko też zależy od poziomu na jakim urządzisz dom. Mnie by starczyło nawet przy systemie zleconym, ale z kalkulatorem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek86 09.07.2020 03:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Jeżeli chodzi o materiały to sam chce zamawiać, inaczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 09.07.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Spokojnie wystarczy i jeszcze sporo zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 09.07.2020 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Tak szczerze to wiele tańszy będzie parterowy 85m2, od 95m2 z poddaszem użytkowym? Również dach dwuspadowy (prosty projekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.07.2020 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 (edytowane) przy poddaszu użytkowym musisz robić pełny strop a min 8 m2 metrażu stracisz na klatkę schodową. Więc zysk zerowy.Ogólnie nie bawić sie w pellety, bo kotłownia zabiera miejsce. Grzać prądem. Edytowane 9 Lipca 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts