Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena ustawności działki.

Recommended Posts

Cześć,

Doradźcie proszę czy warto się interesować taką działką jak na załączonym obrazku?

Nie mam jakiegoś konkretnego projektu na względzie - tak na prawdę czy to będzie kwadrat czy prostokąt bez różnicy.

Zależy mi docelowo na domku 80 + garaż 2 stanowiskowy 7m x 7m doklejony.

Coś na takiej działce się uda zdziałać z takimi wymaganiami?'

Nie wiem jaki ma to wpływ ale od strony działki jest studzienka kanalizacyjna tak ze 2 metry wgłąb.

2) Ewentualnie jeszcze druga działka. Dużo lepsza lokalizacja, byłoby ciężko z metrażem pewnie,... można byłoby się budowac w ostrej granicy... ale przeraża mnie zacienienie od budynku na wschodzie. 8 albo 9 metrów wysokości przy tak małej działce to chyba za dużo...

P.S. swoją drogą w jakimś dzienniku widziałem, że ktoś robił sobie wizualizację zacienienia przez budynek obok. W czym coś takiego zrobić? Sketchup? Ktoś ma jakiś tutorial? Jakieś wtyczki?

1.jpg

2.jpg

Edytowane przez #Miszka
uzupełnienie posta.

https://deltacodes.eu/pl/news/linijka-słońca-opis-i-sposób-użycia/pl

Ad2. Od północnego wschodu to niekiedy tylko ksieżyc przysłoni oraz niekiedy https://spidersweb.pl/2020/06/starlinki-nad-polska-gdzie-i-kiedy-ogladac.html

Ogólnie nie jest to optymalna działka, chociaż może kwestia przyzwyczajenia i lokalizacji okien?

Każdy woli 100 x 100 m, łagodny skłon z widokiem na zatokę...

Edytowane przez Bertha