EdusStra 11.07.2020 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Witam jak w temacie, architekci w projektach podają średnie roczne zapotrzebowanie na energię potrzebną na ogrzanie jednego metra kwadratowego budynku.Pytanie brzmi jak to się ma w skali miesiąca, ile procent tej energii zużywa się w poszczególnych miesiącach? Wiadomo, że w sezonie letnik są to szczątkowe ilości. Poszukuję jakiś uśrednionych raportów procentowego miesięcznego zużycia rocznej energii dla budynków jednorodzinnych, ma ktoś na forum dostęp do takowych lub podobnych charakterystyk ? Zależy mi aby były z rzetelnego źródła które mogło by zostać użyte w pracy naukowej ( dyplomowej ) . Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 11.07.2020 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Kiedyś spisywałem co miesiąc zużycie energii na cele CO i CWU, jak znajdę gdzieś zapiski to wieczorem wkleję.Oczywiście to będą dane konkretnie akurat mojego domu, a u innych userów mogą być inne. No i trzeba wziąć poprawkę, że mieszkam na pograniczu IV i V strefy, więc zużycie będzie znacznie większe niż reszta kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts