piterr77 11.07.2020 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 (edytowane) Witam. Mam możliwość kupna bliźniaka jeszcze nie wybudowanego. Moje zmiany to przeniesienie pom. gospodarczego w miejsce schodów ma być pompa ciepła ponoć nie potrzebuje dużo miejsca. Sypialnia ma być na górze więc pomysłu na ten mały pokój nie mam na razie. Salon ma być połączony z kuchnią kominka nie potrzebuję. Zacząłem od salonu, drzwi przesuwane żeby kanapę wcisnąć jak najbliżej ściany i mieć coś w stylu jadalni. Przy kuchni już trochę trudniej nie wiem czy zostawić to wejście. Okno w kuchni jest szerokie i wąskie lodówka z prawej strony się nie zmieści(zmierzone w budowanym budynku). Nie daje mi spokoju jeszcze garaż który jest na ścianie zachodniej może lepiej jednostanowiskowy w innym miejscu a tam okna żeby doświetlić te pomieszczenia? Edytowane 11 Lipca 2020 przez piterr77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 11.07.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Rzut bez wymiarów wygląda względnie sensownie. Można ewentualnie zwęzić łazienkę i przesunąć nieco schody ale nie wiem czy otwór w stropie nie podzieli niekorzystnie poddasza (skosy tam są?). Nie wiem o której lokalizacji schodów myślisz bo na dwóch rzutach pomieszczenie gospodarcze wypada gdzie indziej ale schody na górę w wiatrołapie to słaby pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterr77 11.07.2020 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Dach płaski już edytowałem chodziło mi o pom gospodarcze w miejsce schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.07.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Zwrócę ci uwagę na jedna sprawę, koniecznie wywal z garażu 2szt drzwi zrób jedne. Komfort . Powinieneś tez mieć możliwość wejść do garażu z domu. Komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2020 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 w małym pokoju zrób kuchnię.Bedziesz miał sesnowny salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Przy wejściu brakuje miejsca na garderobę lub obszerną szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterr77 01.08.2020 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Dzięki za porady. Co do kuchni to wolę połączoną z salonem pokój zostanie gościnny. Wejście szafa 120 max się zmieści trochę mała ale tam chyba nic nie wymyślę garderoba będzie na piętrze. Jakieś porady odnośnie przesunięcia garażu i wstawienia okien? Garaż miał robić za taras na piętrze ale po co komu ponad 30m2 tarasu jak ma się podwórko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.08.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Garaż rzeczywiście zajmuje całą ścianę i doklejanie tam „okienek”, nawet po przesunięciu czy zmniejszeniu garażu, wydaje się słabym pomysłem. Widok z okna zawsze będzie na garaż lub wjazd do garażu. Może lepiej w ogóle zrezygnować z garażu i zamiast niego zbudować drewnianą wiatę, która na górze będzie lekkim tarasem,balkonem. Z biegiem lat może obrosnąć bluszczem i stanowić malowniczy element krajobrazu a nie betonowy pokoik dla samochodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts