Cezary1101 11.07.2020 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Przez zabudowe kuchni zostanie zatkana kratka wentylacyjna. Będzie do niej podłaczony okap kuchenny. Kuchnia jest połaczona z jadalnią i boje się, ze okap nie zastąpi kratki. Myślałem zeby otwór kratki rozkuć i wprowadzic dwie rury. Jedna do okapu , a druge przez szafkę i zamontować kratkę w drzwiczkach frontowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.07.2020 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Jak nie masz do okapu osobnej kratki, to najprawdopodobniej nie możesz do niej go podłączyć. Co roku będzie się czepiał tego kominiarz w czasie przeglądu.Rozkuć nie możesz sam, bo nie możesz ingerować w instalację wentylacji. Skontaktuj się z administracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezary1101 13.07.2020 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 dzwoniłem do kominiarza , dewelopera i nie maja nic przeciwko. Problem jest znowu następny, bo polecaja rurę wyciagu umieścic wyzej niż kratka grawitacyjna. Mnie byy pasowało odwrotnie i zastanawiam się czy zrobienie takiego U, czyli pociagniecie rury od sufitu nizej do kratki jakies 15 cm da efekt ciągu grawitacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.07.2020 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 (edytowane) dzwoniłem do kominiarza , dewelopera i nie maja nic przeciwko. Deweloper, jak sprzedał choć jedno mieszkanie, to nie ma nic do gadania. A nawet jak nie sprzedał, to co go to obchodzi - już nie jego problem, jak budynek odebrany. Od kominiarza weź taką opinię na piśmie. Edytowane 13 Lipca 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts