Arteriuss1 11.07.2020 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Dzień dobry, a raczej dobry wieczór. Mam do wyremontowania mieszkanie na parterze domu piętrowego z poddaszem. 1 piętro domu jest zamieszkane. Na dole pojawia się problem z tylną ścianą domu (Ściana łazienki, ubikacji i kuchni). Ściana ta jest zagrzybiona. Z tego co wiem dom jest wybudowany 3 warstwowo tj. Pustak-ocieplenie- pół pustaka. Problemem może być brak tynku zewnętrznego na tej ścianie i piwniczka dostawiona do niej z niewielką przerwą. Co zrobić by pozbyć się tego szkodnika. Na pewno chcę wyburzyć tę piwniczkę i okleić ścianę styropianem ale co dalej. Taki zabieg wystarczy czy jeszcze np. nakleić styropian lub wypełnić wełną i postawić lekką ściankę g-k? Będę też wymieniał okna i chcę postarać się zrobić jakąś sensowną wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 zrobić izolację przeciwwodną. Styropian może pogłębić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 12.07.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Po zlikwidowaniu przyczyny, skutek czyli grzyba warto potraktować najpierw ozonatorem a później środkami płynnymi. Stosowałem taką kombinację i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.07.2020 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Grzybowa...Ugotować drania palmikiem do papyUwazać na kable i rurki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arteriuss1 13.07.2020 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Jak skutecznie poszukać przyczyny tego stanu rzeczy. Co ciekawe tylko z tyłem domu jest problem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.07.2020 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Warto by kupić jakiś pirometr.Nawet jaką Chininę za 50zł.Trzeba by zmierzyć temperaturę zagrzybionych miejsc i pooglądać sobie wykres Moliera, który pokazuje punkty rosy.No i dobrze też postawić gdzieś jakiś hygrometr.Jak pokaże z 80% wilgotności - to wentylacja będzie do naprawy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arteriuss1 13.07.2020 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Zastanawiałem się czy nie zamówić firmy na ekspertyzę która ma taki sprzęt. Problemem może być także źle zrobiona wylewka ponieważ w pozostałych pomieszczeniach była skuta. Została położona folia styropian i wylewka zrobiona na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts