mistalova 13.07.2020 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Jak w temacie - ostatnio zauważyłem, że nawiew jest słabszy niż zawsze, poza tym brakowało mi tego wrażenia świeżości po wejściu do domu. Pełen złych przeczuć dokopałem się na strychu do kanałów od nawiewu MW - myszy zrobiły sobie trening zębów i moje kanały (termoflexy DECa) wyglądają jak ser szwajcarski No więc trzeba dać nowe kanały i teraz pytanie - iść od razu w sztywne stalowe kanały, czy w polietylen? Kusi mnie stal, bo tego na pewno myszy nie ruszą, ale trochę dużo pracy z nimi - PE znacznie łątwiejsze do ułożenia... A miał wogóle ktoś z Was (lub słyszał) o podobnym problemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.07.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Pomyśl sobie jak wygląda twój styropian na ścianie, skoro myszy są już na strychu.To dość powszechny problem."co tanie to drogie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.07.2020 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Ja bym poszedł w polietylen i zamontował łapki, tutki, itp....albo kota który niekoniecznie musi być w domu:cool: Ja tak mam a jestem silnie uczulony na mojego sierściucha ale odkąd jest myszy, ptaki i inne żyjątka nie ważą sie rywalizować z kotem - no chyba, że jeż ale w tym roku razem współpracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.07.2020 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Sąsiadkom z rabatek zajumaj aksamitki śmierdziuszki tak z dwa kilo samych kwiatków, a daj nowe kanały jakie będa ci wygodnie. Rozsyp je na strychu owszem nieładnie pachną . Ale gryzoniom to odór niemożliwy do wytrzymania wyprowadzą się. I posadź dookoła domu . Głodówki w styropianie długo nie wytrzymają . No i uszczelnij zabezpiecz wszelkie możliwe wejścia na przyszłość. Pamiętaj łeb myszy zmieści się w centymetrowej dziurze/szparze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 @mistalova - a w czym miałeś poprowadzone (zaizolowane) kanały ?Wełna ? Granulat jakiś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 15.07.2020 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Kanały były przykryte 30cm wełny i zabudowane panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 06.08.2020 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 No i wymieniłem. Były kanały z termoflexu (DECa) a teraz są stalowe, gładkie rury. Czy coś się zmieniło? Ano wiele. Po pierwsze, wzrosły przepływy (zapewne dzięki gładkim ściankom kanałów) ale i głośność i to znacznie. Teraz na połowie wydajności jest taki sam poziom jak wcześniej na 100%. Ale przynajmniej teraz kanały będą "wieczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts