Pirlo2004 18.07.2020 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Witam,Jestem w trakcie planowania remontu łazienki, płytki mam wybrane, pozostałem elementy wyposażenia praktycznie też. Mam osobę, z którą wstępnie umówiłem się na remont, poprosiłem o kosztorys - koszty samej robocizny. Dostałem kilka dni temu i mnie zamurowało, bo wydaje mi się że koszt robocizny jest za duży. Po kolei... Jaka łazienka?Łazienka mała, w starym budownictwie - wymiary (232 cm wysokość), szerokość 194 cm, długość 150 cm. Wanna, umywalka, pralka 40 cm i nic więcej.Oto kosztorys, który dostałem:Kosztorys:1. Łazienkaa) hydraulika 2500b)Elektryka 300c) Wymiana drzwi 600d) Płytki ściany + podłoga + sufit podwieszany 2520e)Półka nad wanną 600e) biały montaż(kabina, umywalka, bateria 600 Razem 7100 zł Mam zdjęcie projektu łazienku, rozkład umywalki, pralki i wanny jest taki sam.Proszę o pomoc, czy cena 7100 zł za samą robociznę to nie lekka przesada jeśli chodzi o tak małą łazienkę?Na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 18.07.2020 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Hydraulika za 2500 zł... Ciekawe co się w tym zawiera skoro osobno liczona pozycja montażu kabiny, umywalki itp. Pamiętaj, że drożej jest remontować stare łazienki gdzie trzeba zbijać płytki itp niż robić w nowym budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 19.07.2020 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 : Kosztorys: 1. Łazienka a) hydraulika 2500 b)Elektryka 300 c) Wymiana drzwi 600 d) Płytki ściany + podłoga + sufit podwieszany 2520 e)Półka nad wanną 600 e) biały montaż(kabina, umywalka, bateria 600 Razem 7100 zł a) Masz do wymiany wszystkie rurki a docelowo chcesz mieć 15 ujść wody w lazience? Bo cena na to wskazuje, szczególnie że jest to bez montażu urządzeń sanitarnych. b) nie wiem jaki zakres prac, ale moim zdaniem nomralna cena - pewnie odkucie i wymiana lub polozenie nowej instalacji w calym pomieszczeniu - więc moim zdaniem może niezbyt tanio ale ok. c) Znajomy dwa dni temu płacił 500zł za wymiane wejsciowych w domu i to na szybko. Wymieniać chcesz same drzwi czy ościeznice tez? Też drogo choć po prostu w górnych widełkach d) j.w, moim zdaniem drogo ale nadal mieści się w widełkach e)ciężko powiedzieć co to ma być za półka f) jeśli byłby w cenie hydrauliki to ok, ale tak to hmmm też raczej drogo. Na pewno jest kupa roboty, kucia itp, ale realnie myślę że 4-5 tys za całość robocizny jest też realne, znajomi za większa łazienkę płacili coś ok 7 tys, fakt że bez elektryki bo była robiona, ale metraż 2x taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.07.2020 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Stara łazienka to czasem 2-3 dni hydrauliki, w tym czasie można wode i kanalizacje w nowym domu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.07.2020 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Może zwyczajnie specowi niewygodnie odmówić: bo z polecenia ,bo obiecał to walnął zaporową cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.07.2020 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Oczywiście to tez jest możliwe, ale takie coś można tylko stwierdzić naocznie lub znając temat wyczuć z rozmowy. Futryny pędzlem a drzwi wałeczkiem malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pirlo2004 19.07.2020 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Łazienka stara, budownictwo stare oto projekt łazienki... Wszystko pozostaje bez zmian, tzn bez przeróbek, przesuwania umywalki etc... Ościeżnicę też będą wymieniane więc 600 zł to jest wymiana ościeżnicę + założenie drzwi... Czyli szukać innego fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 19.07.2020 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Jak pralka zacznie porządnie wirować to rozwali ten kibel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.07.2020 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Musi być wanna? Może kabina prysznicowa z siedziskiem mocowanym do ściany? Będzie miejsce na pralkę na prawo od drzwi i luz przy wc (przesunąć do sciany na lewo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 23.07.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Za taką łazienkę 5 tyś pasuje wziąć. Jak się umie i ma czas to można zrobić samemu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts