fukujin 19.07.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Mam zamiar dać jako pierwszą warstwę pod nośne ściany isomur/novomur. Zastanawiałem się co pod działówki, wstępnie myślałem o takiej kanapce tutaj na forum kiedyś proponowanej: ------------------------------ szlichta ------------------------------ 20cm EPS ------------------------------ tutaj oparcie dla działówek chudziak ------------------------------ 10cm XPS ------------------------------ chudziak ------------------------------ zasypka Ale dzisiaj w internecie zobaczyłem coś takiego: Jest tutaj jakiś forumowicz, który ryzykował postawienie działówek na chudziaku na paskach XPS? Dodam, że mają być z silikatu 12cm. Może gdyby na takim pasku postawił bloczek z betonu komórkowego dla rozłożenia obciążenia to by zdało egzamin? Wydaje mi się, że postawienie bloczka 12cm bezpośrednio na XPS go zmiażdży. Macie jakieś inne spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.07.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Skoro dajesz XPS pod chudziaka, to nie ma juz sensu dawać XPS wyżej. Tylko czemu nie płyta, skoro i tak wywalasz czapkę pieniędzy na XPS? Isomur ma lambdę znacznie gorszą od wielokrotnie tańszego BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts