Marcin850 19.07.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Witam. Szwagier za wykopanie fundamentów jak na zdjęciu poniżej skasował mnie 1200 zł. Urobek wysypywał na bok, nie wywoził go nigdzie. Dochodzą mnie słuchy, że strasznie przepłaciłem. Jak myślicie ? Cena jest normalna czy raczej zdarł ze mnie ? Edytowane 19 Lipca 2020 przez Marcin850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 19.07.2020 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 minikoparka 70zł/h nie wiem jakie fundamenty ale na oko 3-5h pracy koparki. jeśli chodzi o ziemię z wykopu to nigdzie się jej nie wywozi, później posłuży do wyrównania terenu.Do środka fundamentów daje się piasek zasypowy i zagęszcza się o warstwami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.07.2020 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Zdarl. Mnie koparkowy skasował 400zl za ogarnięcie całej działki z masy samosiejek i zdjęcie humusu. I drugie 400zł za wykopanie ław.Ławy masz chyba słabo wypoziomowane i wyrównane. I jakoś płytko są na oko. Na jakiej głębokości są posadowione? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.07.2020 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witam. Szwagier za wykopanie fundamentów jak na zdjęciu poniżej skasował mnie 1200 zł. Urobek wysypywał na bok, nie wywoził go nigdzie. Dochodzą mnie słuchy, że strasznie przepłaciłem. Jak myślicie ? Cena jest normalna czy raczej zdarł ze mnie ? To zależy od tego ile czasu na to trzeba było poświęcić. Ktoś tu napisał 70 pln za godzinę, nie wiem gdzie ale to raczej ceny sprzed 10 lat albo w przypadku gdy tych godzin jest Bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 19.07.2020 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 A jak jest glina to część tej gliny można wrzucić do zasypania w środek a potem dopiero piasek ?i zagęszczarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.07.2020 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Glina nie jest dobrym materiałem do zasypywania. Za to pod rośliny jest dobra. Wnętrze zasyp piaskiem jak mówi sztuka budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin850 19.07.2020 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Tutaj mam w sumie lepsze ujęcia. Może lepiej widać. Nie chcę skłamać ale z tego co pamiętam to chyba na 80 są głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin850 19.07.2020 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Tak tak, miałem na myśli ławy fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 19.07.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 U nas minikoparka od 100zł za godzinę, normalna bliżej 200zł. Powinno więc i tak wyjść taniej bo pewnie w 5h by sie zmieścił, ale mogło by się okazać że szpadlem i tak trzeba pomachać i poprawić. Samo kopanie w glinie łatwe nie jest więc w sumie robota wychodzi drożej niż koparką czasem. Do środka można wrzucać materiał z wykopu jeśli jest to piach, ale glina raczej powinna iść na bok pod rośliny a tam piasek zasypowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin850 19.07.2020 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Do środka można po bokach dać trochę gliny ale nie żeby całe gliną wypełnić. Trochę tylko żeby posprzątać dookoła i do środka na dół pospółka i na wierzch coś lepszego podsypka. Pojedziesz na skład z kruszywem jeden, drugi , trzeci, to się zorientujesz co i za ile. Miedzy czasie cały czas zagęszczarka 200kg i ubijać. Trochę wysypać i ubić i tak w koło. Ja na razie mam nawiezione 65 ton takiej pospółki, także trochę tego wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin850 19.07.2020 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Bardzo wszystkim dziękuję. Uzyskałem odpowiedź na pytanie. Generalnie obcy człowiek z internetu wyjdzie mnie taniej niż szwagier super fachowiec ... Cóż takie życie. A na takim etapie jestem obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 19.07.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Powiadają , że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu Swoją drogą nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby kogoś z rodziny policzyć powiedzmy 2 razy drożej, przecież to prędzej czy później i tak wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaLbn 19.07.2020 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 U nas koparkowy skasował 1240 zł za zdjęcie humusu i 100 mb wykopu pod ławy fundamentowe (dom i budynek gospodarczy). Humus po 100 zł/h, a ławy po 8 zł/mb. 40 zł za dojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.07.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Generalnie obcy człowiek z internetu wyjdzie mnie taniej niż szwagier super fachowiec ... Cóż takie życie. A na takim etapie jestem obecnie Nie wiem czy można takie osądy od razu robić. Bo obcy rzuci jakąś przez telefon niską cenę a później wyjdzie tu coś więcej tam coś ekstra i na koniec będzie to samo co ten niby najdroższy. Ciesz się że masz zrobione a kasa została w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 19.07.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Do środka można po bokach dać trochę gliny ale nie żeby całe gliną wypełnić. Trochę tylko żeby posprzątać dookoła i do środka na dół pospółka i na wierzch coś lepszego podsypka. Pojedziesz na skład z kruszywem jeden, drugi , trzeci, to się zorientujesz co i za ile. Miedzy czasie cały czas zagęszczarka 200kg i ubijać. Trochę wysypać i ubić i tak w koło. Ja na razie mam nawiezione 65 ton takiej pospółki, także trochę tego wchodzi. No właśnie o to mi chodziło , wiadomo że nikt całego nie zasypie gliną ale część przynajmniej się zgubi a reszta wiadomo piasek kopany i zagęszczarka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts