dandez 19.07.2020 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witam Serdecznie, dostałem takie coś https://ibb.co/r0B3BBJ od znajomego, ponoć super fajna roślina, rozkrzewia się jak to wspomniał w motyle liście itp.Nie wie ani on ani ja co to jest. Sam to ma w stanie surowym więc trudno zrobić inną fotę jak to wygląda po rozkwitnięciu.Czy zna ktoś może nazwę tej rośliny? Szukam info, gdzie to sadzić i jak pielęgnować.Pozdrawiam SerdeczniePiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) polecam aplikację "Plant Net". Chociaż u mnie nie znalazło, ale zdjęcie nie jest wyraźne. Podobne do budlei Dawida (zwana jest motylim krzewem), ale jednak liść nieco inny (kształt i brzeg). Chyba, że to jakiś mieszaniec gatunkowy? Tutaj budleja: Inna "motyla roślina" to zadrzewnia "Butterfly", ale liście też nie pasują. Edytowane 19 Lipca 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandez 04.08.2020 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Witam Serdecznie to powyżej to faktycznie BUDLEJA DAWIDOWA. Jeszcze tylko pytanie co to może być. Bardzo sympatycznie się prezentuje, ma długie zielone łodygi i żółtawe liście. Kształtem podobna do berberysa ale to nie berberys raczej bo ma te zielone łodygi. Przepraszam za zdjęcie słabej jakoś, w porze deszczowej robione przejazdem komórą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2020 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 dziewanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts