Mat_bo 20.07.2020 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Witam. Wylewka zrobiona na równym poziomie. Podłogówka na całej powierzchni. Panele kupione- 9mmPłytki- 10,5mmDa się jakoś z tego wybrnąć bez szlifowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 20.07.2020 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 trzeba skuwać..... a tak serio to do paneli masz jeszcze podkład, zwykle koło 1mm. Poza tym pomiedzy panelem a kafelkami masz listwę dylatacyjną. jest ok wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat_bo 20.07.2020 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 ok ale podkład pod panele to ok, 1,5mm , z tego co się orientowałem średnio klej pod płytki to 5-6mm. więc te 5mm różnicy zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 20.07.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Są różnej grubości podkłady pod panele , te 1 czy 1,5 mm to porażka , nawet nie myśl o takich , są grubsze piankowe /polistyren lub z włókna drzewnego mają około 5mm ale są i grubsze, Jeśli będzie ogrzewanie podłogowe to nie ma co szaleć z grubością, podkład polistyrenowy 3mm / twarda pianka/ cytuje : Przy ogrzewaniu podłogowym wodnym najlepiej sprawdzają się podkłady poliuretanowo-mineralne (PUM) lub polietylenowe o wysokiej gęstości (PEHD). ps ja w starym domu nie mam podłogówki a pod panele dałem zwykłą piankę z casto niby ma coś koło 3mm ale po sprasowaniu to papier i też tak się zachowuje , po kilku latach panele stukają o beton bo podkładu nie ma .W nowo budowanym domu czeka mnie podobny wybór z tym że na dolnym poziomie będę miał wszędzie płytki a poddasze panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat_bo 20.07.2020 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Są różnej grubości podkłady pod panele , te 1 czy 1,5 mm to porażka , nawet nie myśl o takich , są grubsze piankowe /polistyren lub z włókna drzewnego mają około 5mm ale są i grubsze, Jeśli będzie ogrzewanie podłogowe to nie ma co szaleć z grubością, podkład polistyrenowy 3mm / twarda pianka/ cytuje : Przy ogrzewaniu podłogowym wodnym najlepiej sprawdzają się podkłady poliuretanowo-mineralne (PUM) lub polietylenowe o wysokiej gęstości (PEHD). ps ja w starym domu nie mam podłogówki a pod panele dałem zwykłą piankę z casto niby ma coś koło 3mm ale po sprasowaniu to papier i też tak się zachowuje , po kilku latach panele stukają o beton bo podkładu nie ma . W nowo budowanym domu czeka mnie podobny wybór z tym że na dolnym poziomie będę miał wszędzie płytki a poddasze panele każdy chwalił ten Arbition Multipotec 1,5 mm ale skoro tak mówisz to jeszcze może doczytam lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat_bo 20.07.2020 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Czy brać w ogóle pod uwagę podkłady 5-6mm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.07.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 ok ale podkład pod panele to ok, 1,5mm , z tego co się orientowałem średnio klej pod płytki to 5-6mm. więc te 5mm różnicy zostaje. Optymalna grubość kleju do płytek to 4mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 21.07.2020 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Są różnej grubości podkłady pod panele , te 1 czy 1,5 mm to porażka , nawet nie myśl o takich , są grubsze piankowe /polistyren lub z włókna drzewnego mają około 5mm ale są i grubsze, Jeśli będzie ogrzewanie podłogowe to nie ma co szaleć z grubością, podkład polistyrenowy 3mm / twarda pianka/ cytuje : Przy ogrzewaniu podłogowym wodnym najlepiej sprawdzają się podkłady poliuretanowo-mineralne (PUM) lub polietylenowe o wysokiej gęstości (PEHD). ps ja w starym domu nie mam podłogówki a pod panele dałem zwykłą piankę z casto niby ma coś koło 3mm ale po sprasowaniu to papier i też tak się zachowuje , po kilku latach panele stukają o beton bo podkładu nie ma . W nowo budowanym domu czeka mnie podobny wybór z tym że na dolnym poziomie będę miał wszędzie płytki a poddasze panele pokaż mi porównanie parametrów dla podkładu 1-1,5 mm (według Ciebie porażka), z tymi które są według Ciebie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.07.2020 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Da się jakoś z tego wybrnąć bez szlifowania? Wybierz panele 12mm a jeszcze lepiej przyklej drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.07.2020 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 ok ale podkład pod panele to ok, 1,5mm , z tego co się orientowałem średnio klej pod płytki to 5-6mm. więc te 5mm różnicy zostaje. zastosować maty eko 5mm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts