martingg 21.07.2020 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Czy któryś region ma podobny problem? Wszystkie inwestycje w przyłącza elektryczne do działek są wstrzymane bo nasz kochany rząd wyssał co mógł i z kogo mógł na tarcze. Podobno mają czekać do końcowej daty z postawieniem skrzynki czyli 1,5 roku.Województwo mazowieckie, powiat Żyrardów ktoś ma podobnie? Normalnie sąsiadowi jesienią postawili w 2msc, papiery złożyłem w czerwcu i taki news dostałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.07.2020 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Dobra zmiana! Podobno kiedyś było ch.. , d..a i kamieni kupa. Jak nazwiecie dziś i jutro? Ceny już widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.07.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Czy któryś region ma podobny problem? Wszystkie inwestycje w przyłącza elektryczne do działek są wstrzymane bo nasz kochany rząd wyssał co mógł i z kogo mógł na tarcze. Podobno mają czekać do końcowej daty z postawieniem skrzynki czyli 1,5 roku. Województwo mazowieckie, powiat Żyrardów ktoś ma podobnie? Normalnie sąsiadowi jesienią postawili w 2msc, papiery złożyłem w czerwcu i taki news dostałem ... To raczej norma. Ja podpisując umowę w 2015 roku miałem zapisany termin realizacji 18 miesięcy - z postawieniem skrzynki czekami prawie do końca tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.07.2020 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 @stos raczej ma, jak pisałem sąsiad na przeciwko mojej działki czekał dwa msc max na postawienie skrzynki i mu postawili jesienią jakoś, rok wcześniej zakładał kolega 100m dalej i ten to pobił rekord bo postawili w jeden miesiąc. To są przykłady z mojej okolicy poza tym mam kolegę, który pracuje w PGE u nas i mówi to samo iż realizacje są obecnie wstrzymane. Próbuje to jakoś przez niego ruszyć bo jesienią chciałem startować. @kemot no raczej nie norma w mojej okolicy jak widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.07.2020 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 No właśnie rozmawiałem z moim wykonawcą i jesteś ponownie w błędzie. Na terenie Warszawy i okolic np. Pruszków kompletnie wszystko wstrzymane na tyle ile się da i dłużej. Pani potwierdziła, że Państwo wyciągnęło tyle ile się da ze spółek i nie mają kasy na nich. U nas jeszcze to jakoś czasem coś robią inne rejony gorzej. Nie chce PGE przyjmować projektów od niej z firmy czasem, usłyszała od pracownika PGE żeby faktur nie wystawiała bo i tak nie zapłacą. Realizują praktycznie tylko to co kończy się termin i oni nie mają tutaj nic do gadania, bo co robią decyduje PGE chyba, że mają układ o to nie pytałem, ale skoro od niej już nawet projektów nie chcą przyjmować tzn że ich nie ma. Sąsiad to mój znajomy, nie zapłacił kompletnie nic we wrześniu złożył miał w listopadzie więc 3 msc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 22.07.2020 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Na szczęście istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.07.2020 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Więc nie narzekaj na działania rządu, bo dzięki nim większość przedsiębiorstw jeszcze istnieje. tylko po co i co to za denny "przedsiębiorca", którego nie stać na nawet 2 miesięczny przestój niech idzie rowy kopać jak ciężko jest pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.07.2020 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Więc nie narzekaj na działania rządu, bo dzięki nim większość przedsiębiorstw jeszcze istnieje. Do tego żeby coś jeszcze istniało, rząd nie jest potrzebny. Rząd na myśleć o przyszłości. Za ohydnej komuny były plany roczne, pięcioletnie i perspektywiczne czyli 20 i 25 letnie. Kiedyś pisałem: w komitecie najsłuszniejszej siły naroda, w najważniejszym gabinecie na ścianie wisiała mapa naszego powiatu, na której czerwoną szrafurą zaznaczone były grunty do skolektywizowania do roku 2000. Celem była 100% kolektywizacja gruntów rolnych. Wszystko wywaliło się w 1980 roku. Dziś podobne zapędy są w innych urzędach. Może to te same tylko z innym szyldem? https://oko.press/panstwowa-ziemia-dla-kosciola/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 23.07.2020 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Znajomy elektryk z innego rejonu pracuje dla Taurona i Tauron nie płaci podwykonawcą. Miło się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.07.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Jeśli w połowie roku nie płaci, to do końca roku jest z głowy. "Słuszny kierunek ma nasza partia" - cytat z filmu "Miś" , scena przy kasie na lotnisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 23.07.2020 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Znajomy elektryk z innego rejonu pracuje dla Taurona i Tauron nie płaci podwykonawcą. Miło się robi. Dużo masz tych znajomych elektryków jak na osobę która nie jest w stanie sobie skrzynki załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 23.07.2020 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Aż całych dwóch, z czego jeden jest z innej części polski, czy sobie załatwię to się dopiero okaże bo się projekt robi u wykonawcy dopiero. Poza tym ciężko pewnie będzie przeskoczyć odgórne polecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.07.2020 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 (edytowane) Ja w małopolsce czekam juz 16miesięcy na skrzynkę (tauron). Jeśli będzie w ogóle do końca umowy czyli 18msc to będę zadowolony.Wszystko stoi, info z kilku źródeł. Wydali pewnie wszystko na górników lol Edytowane 24 Lipca 2020 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 24.07.2020 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Tauron nie stawia skrzynek nie płaci projektantom.... kopalnie dobrze prosperujące firmy pociągnęły na dno. w październiku 10% podwyżki na elektrownie, w styczniu kolejne podwyżki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.07.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Czy któryś region ma podobny problem? Wszystkie inwestycje w przyłącza elektryczne do działek są wstrzymane bo nasz kochany rząd wyssał co mógł i z kogo mógł na tarcze. Podobno mają czekać do końcowej daty z postawieniem skrzynki czyli 1,5 roku. Województwo mazowieckie, powiat Żyrardów ktoś ma podobnie? Normalnie sąsiadowi jesienią postawili w 2msc, papiery złożyłem w czerwcu i taki news dostałem ... Jak pytam elektryków (potrzebuję fachmena do pomiarów) to wszyscy w moim rejonie (Enea) zapracowani, bo gminy gdzie mogą, to działki pod budowy robią a oni je uzbrajają w 'skrzynki' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 25.07.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Enea nie jest państwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 26.07.2020 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Enea nie jest państwowa. Skarb Państwa posiada 51% akcji Enea a 57% PGE według wiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 26.07.2020 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Skarb Państwa posiada 51% akcji Enea a 57% PGE według wiki. A jak wygląda zarząd obu wyżej wymienionych spółek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 28.07.2020 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Jestem po wizji lokalnej z wykonawcą projektu przyłącza energetycznego, sam projekt u nich kosztuje 2-2,5k pln, całość dla PGE to koszt około 5-6 tys więc te 900-1200, które się płaci za skrzynkę to jest jakieś 20-25% całości inwestycji. Można postawić sobie taką skrzynkę samemu za 5-6 tysi, ale wtedy PGE też musi ją odebrać, papierologia itp. itd. więc to też trwa i trwa, także obecnie pozostaje czekać i cisnąć PGE, może po nowym roku się coś ruszy. Tak poza tym to wyciągnięcie kasy z PGE gdzie nie mają kasy na głupie skrzynki to jest jakaś abstrakcja totalna jak chcą ożywić gospodarkę to jakby nie patrzeć pewnie nie każdy robi od razu skrzynkę pod budowę, ale z 50%? może lepiej? Więc średnio taka osoba jak zacznie się budować to wpompuje w gospodarkę z 500 tys pln na różnych specjalistów, każdy dokłada tą cegłę, żeby coś ruszyć... tak jak do budowy bez prądu jakoś się da przeżyć, ale już żeby sie przeprowadzić to słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 28.07.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Wpompujesz te 500k i tak na agregacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts