Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji garderoby

MayekMM

Recommended Posts

Witam,

chciałbym prosić o pomoc w ogarnięciu dość dziwnego (po układzie ścian) pomieszczenia - garderoby.

garderoba.png

Jak widać, układ skomplikowany przez ścianę w środku pomieszczenia - to komin którego nie mogę wyburzyć :bash:.

Generalnie w garderobie chciałbym zrobić słupek z koszami i szufladami, 2 drążki do ubrań 100-110 cm, jeden drążek do ubrań 170 cm, półki, coś na odkurzacz i deskę do prasowania, może coś na buty... Poniżej zamieściłem moją koncepcję w 3D obu wnęk - pierwsza to słupek szer. 50 cm na półki, kosze i szuflady, za nim dwa drążki ok. 98 cm na dwóch wysokościach, potem półki w ciasnym końcu wnęki. Druga ściana to głównie drążek na wys. 170 cm i półki, w tym jedna nad otworem wejściowym.

Co tu zoptymalizować?

Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie propozycje.

garderoba-iso1.png

garderoba-iso2.png

garderoba-iso3.png

• 2 weeks później...
Przy tak specyficznym wnętrzu warto zrobić najpierw inwentaryzację potrzeb. Jeśli garderoba ma być „szafą” dla 1-2 osób to projekt Elfir jest bardzo dobry. W płytkiej szafie można przechowywać bieliznę, bluzki i dodatki, a nisko w uchylnych szafkach buty. Na drążkach zmieszczą się ubrania wierzchnie, koszule a na półkach powyżej ubrania sezonowe, czapki itp. Jeśli natomiast garderoba ma pełnić także rolę schowka na walizki, pościel czy deskę do prasowania, to może lepiej z jednej wnęki wygospodarować miejsce na te właśnie przedmioty.