Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wybór działki

Recommended Posts

Mam pytanie. Stoimy przed wyborem działki pod budowę domu aprterowego ok. 100m2 z garażem. Już wiem że wjazd najlepiej od strony północnej. Niestety tutaj nie mam takich akurat do wyboru. dzialka.jpg

Wjazdy są od południowego wschodu. Chciałabym dom jak najbliżej wjazdu. Żeby uzyskać jak największą powierzchnię wolną na działce tj., taras plus mały ogódek z warzywami, czyli coś od zachodu najlepiej.

DOdatkowo wjazd na działkę 1274/35 jest o szerokości 6m. Co generuje dodatkowe problemy przy dwóch autach... cofanie itd.

Możecie pomóc?

dzialka.jpg

Które drogi publiczne i gdzie mogą być umiejscowione wjazdy?

Jak są i w przyszłości będą ruchliwe?

Jak daleko trzeba ciągnąć przyłącza?

Co za płotem jest i co może być?

Jakie jest ukształtowanie terenu (która działka jest wyżej - nawet ze 20cm może robić istotną różnicę w wielką ulewę).

zdecydowanie lepsze działka jest od strony S ( PD ) ponieważ daje możliwość wjazdu na działkę od str. PN, PN/ZACH co uruchamia PD, nasłonecznioną część działki wraz z możliwością prawidłowego strefowania pomieszczeń wewnątrz budynku, z garażami / miejscami postojowymi od str. PN I pokojem dziennym od PD ( ogrodu )

Wszystkie drogi są wewnętrzne do działki na północnej stronie media są najdalej.

Na tą chwilę wybudowany jest dom na działce, której nie widać na zrzucie i tam są dociągniete media. Problem jest z kanalizacją. Ponoć jest ciśnieniowa.... rura 63 bodajże. Jedynie gaz jest doprowadzony. Nie ma wody, prądu i kanalizacji.

Płotów nie ma z żadnej strony. Nie znam sąsiadów. I też nie interesowałam się wysokością działek. Czy można gdzieś to sprawdzić?