aga93 25.07.2020 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Mam pytanie. Stoimy przed wyborem działki pod budowę domu aprterowego ok. 100m2 z garażem. Już wiem że wjazd najlepiej od strony północnej. Niestety tutaj nie mam takich akurat do wyboru. Wjazdy są od południowego wschodu. Chciałabym dom jak najbliżej wjazdu. Żeby uzyskać jak największą powierzchnię wolną na działce tj., taras plus mały ogódek z warzywami, czyli coś od zachodu najlepiej. DOdatkowo wjazd na działkę 1274/35 jest o szerokości 6m. Co generuje dodatkowe problemy przy dwóch autach... cofanie itd. Możecie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.07.2020 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Które drogi publiczne i gdzie mogą być umiejscowione wjazdy?Jak są i w przyszłości będą ruchliwe?Jak daleko trzeba ciągnąć przyłącza?Co za płotem jest i co może być?Jakie jest ukształtowanie terenu (która działka jest wyżej - nawet ze 20cm może robić istotną różnicę w wielką ulewę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.07.2020 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 zdecydowanie lepsze działka jest od strony S ( PD ) ponieważ daje możliwość wjazdu na działkę od str. PN, PN/ZACH co uruchamia PD, nasłonecznioną część działki wraz z możliwością prawidłowego strefowania pomieszczeń wewnątrz budynku, z garażami / miejscami postojowymi od str. PN I pokojem dziennym od PD ( ogrodu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga93 27.07.2020 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Wszystkie drogi są wewnętrzne do działki na północnej stronie media są najdalej. Na tą chwilę wybudowany jest dom na działce, której nie widać na zrzucie i tam są dociągniete media. Problem jest z kanalizacją. Ponoć jest ciśnieniowa.... rura 63 bodajże. Jedynie gaz jest doprowadzony. Nie ma wody, prądu i kanalizacji.Płotów nie ma z żadnej strony. Nie znam sąsiadów. I też nie interesowałam się wysokością działek. Czy można gdzieś to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 27.07.2020 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Na geoportalu - numeryczny model terenu > profil terenu. Przeciągnij linię po długości i szerokości działki i będziesz mniej więcej wiedział jakie ma ukształtowanie. Można się też bawić w bilans ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts