Kalic 26.07.2020 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Mam mały mętlik w głowie - wczoraj widziałem się ze specem od elewacji i stwierdził, że jest to obojętne kiedy będzie robiona. Choć dodał, że łatwiej dla niego będzie połączyć ocieplenie z podbitką tzn, przykryć je podbitką. Rozważam drewnianą ale znajomy namawia mnie na płyty Fermacell. Kto ma o nich jakieś zdanie? Na "+" czy na "-" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.07.2020 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Po, jest ładniej i staranniej-bo po zaznaczeniu podbitki na elewacji można wyjechać nieznacznie nad, a wtedy jest wykończone.Można oczywiście przed, wtedy okleja się podbitkę i tynkiem "dojeżdża" do niej. Jest estetycznie bo nie trzeba tak dokładnie dopasowywać listw, ale wadą jest to że przy niewielkim ruchu dachu może dojść do pękania tynku w tym miejscu.Sam osobiście robiłem po a styk podbitki ze ścianą(blaszana podbitka) mam uszczelniony przeźroczystym sylikonem dekarskim - po co? przed insektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.08.2020 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Podbitka po wykonaniu izolacji cieplnej oraz kleju na siatce a przed tynkiem. Tynku nigdy nie uda wykoć się idealnie natomiast dotynkować do podbitki można bardzo dokładnie. Do tego jak podbitka drewniana to powinni się ją malować 2x przed montażem i raz po montażu. Jak malować po montażu i nie zabrudzić tynku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts